Michal Majer Rôzne

Cesty okresu bez obetí na životoch

V septembri dopravná polícia v okrese Banská Bystrica zaevidovala 39 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s augustom nárast o 14 dopravných nehôd. Pri týchto nehodách sa 19 osôb zranilo, z toho 3 osoby ťažko.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, celková škoda pri dopravných nehodách je odhadnutá na 161-tisís eur. Požitie alkoholických nápojov bolo zistené v 2 prípadoch. Z celkového počtu dopravných nehôd 27 zavinili vodiči motorových vozidiel, 3 nehody zavinili chodci a 1 bola zavinená závadou komunikácie.

Najnehodovejším dňom bol piatok a najviac dopravných nehôd sa stalo medzi 16.00 až 20.00 hodinou. „Príčinou 11 dopravných nehôd bolo porušenie základných povinností, 5 vodiči nedodržali predpísanú rýchlosť, príčinou 5 nehôd bol nesprávny spôsob jazdy, v 5 prípadoch išlo o nedanie prednosti v jazde a príčinou 1 nehody bolo nesprávne predchádzanie,“ uviedla Faltániová.

Dopravná nehodovosť v septembri 2010 v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom značne stúpla, preto budú dopravní policajti v rámci výkonu služby vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM