Iné športy

Cesta na olympiádu vedie cez Bystricu: Na Štiavničkách sa chystá veľká vec

Pod Urpín majú namierené plavci z rôznych kútov sveta. Nie náhodou, zabojujú aj o miestenky na olympiádu.

Ilustračný obrázok k článku Cesta na olympiádu vedie cez Bystricu: Na Štiavničkách sa chystá veľká vec
5
Galéria

Banskobystrický pohár je jeden z najväčších plaveckých mítingov na Slovensku. Cieľom podujatia je predstavovať na Slovensku európske ale aj svetové hviezdy, ktoré by boli vzorom pre našu mládež a zároveň lákadlom pre širokú verejnosť.

Z pôvodnej súťaže plaveckého mítingu s medzinárodnou účasťou sa aj vďaka prestavbe 50-metrového bazénu na Štiavničkách a snahe organizátorov stali preteky európskeho formátu. V histórii pretekov evidovali prihlášky pretekárov už z 31 krajín.

V prechchádzajúcich ročníkoch sme v Banskej Bystrici privítali takú elitnú plaveckú spoločnosť, aká sa v slovenských bazénoch ešte nestretla. Privítali sme troch olympijských víťazov, najrýchlejšiu ženu planéty, majstrov sveta a Európy ako aj viacerých ďalších medailistov zo svetových a európskych šampionátov, ale aj slovenskú špičku tohto športu. Plavci predviedli famózne výkony, bojovalo sa o účasť na Olympijské hry, Majstrovstvá sveta, svetovú Univerziádu, Majstrovstvá Európy – úspešne. Videli sme prekonania rekordov podujatia, ale aj slovenských rekordov. V tomto trende by sme chceli pokračovať aj počas tohto, v poradí už 11. ročníka. Latka je postavená mimoriadne vysoko…

Tohtoročné podujatie, ktoré sa uskutoční v termíne 07. – 08. apríla 2018, bude mať výnimočnú atmosféru v tom, že Medzinárodná svetová plavecká federácia schválila podujatie ako kvalifikačné pre účasť na Olympijské hry mládeže 2018 v Buenos Aires (Argentína). Okrem toho bude možné plniť na tomto podujatí limity aj na Majstrovstvá Európy 2018 v Glasgowe (Veľká Británia) a Majstrovstvá Európy juniorov 2018 v Helsinkách (Fínsko).

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulých ročníkov Banskobystrického pohára!

Banskobystrický pohár v OBRAZOCH
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM