Jakub Forgács Samospráva

Čerstvý kandidát na primátora Ján Nosko: Prečo som sa rozhodol viesť Bystricu?

O lukratívny flek hlavy mesta sa uchádza ďalší kandidát. Riaditeľ banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnice oficiálne ohlásil, že zabojuje o primátorské kreslo. Aké sú dôvody jeho kandidatúry?

Ilustračný obrázok k článku Čerstvý kandidát na primátora Ján Nosko: Prečo som sa rozhodol viesť Bystricu?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Iba dnes oficiálne ohlásil svoju kandidatúru ďalší uchádzač o kreslo primátora mesta. Šéfovať Banskej Bystrici by chcel aj riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko (53). Prezradil nám dôvody, prečo chce zabojovať o flek primátora.

Paralely medzi riadením nemocnice a mesta

Ako uviedol, jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol uchádzať o tento post, je práve to, že vidí paralely medzi riadením nemocnice s takmer 350 zamestnancami a riadením mesta. „Vnímam svoju osobu ako manažéra, ktorý vedie nemocnicu a verím, že to využijem aj v prospech Banskej Bystrice,“ povedal.

„Naše mesto má na to, aby patrilo k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku máme. To sa ale nedá dosiahnuť slovami a sľubmi ale skutkami. Banská Bystrica zaostáva a nevyužíva možnosti, ktoré má. Súhlasím s občanmi, ktorí sú nahnevaní a nespokojní, pretože za svoje dane očakávajú viac," povedal Nosko, podľa ktorého občania musia mať dôvod povedať, že mesto sa z roka na rok zlepšuje a nie zhoršuje.

Ako pokračoval, nemôžeme akceptovať cesty v katastrofálnom stave, neporiadok na uliciach, nedostatok nájomných bytov pre mladé rodiny, športovísk a miest pre rekreáciu obyvateľov. „Mesto musí byť konkurencieschopné, a preto budem ako primátor konať,“ doplnil

Nosko: Nebudem sľubovať, budem konať

Svoj najväčší prínos mestu vidí vo výmene sľubov za skutky. „Ako primátor nebudem sľubovať, budem konať. Nedovolím, aby Banská Bystrica opäť prišla o ďalšie Eurofondy," povedal čerstvý kandidát. Ako spomenul, máme pred sebou posledné obdobie, kedy ich možno využiť pre rozvoj mesta.

Chcel by tiež do Banskej Bystrice pritiahnuť nových investorov. "Môj tím budú tvoriť odborníci a nie kamaráti a sponzori. Vytvorím špeciálny tím odborníkov, ktorý bude pracovať iba na pritiahnutí investorov do mesta a na vzniku nových pracovných príležitostí,“ prezradil.

Ako jednu z prvých dôležitých úloh pre nového primátora vníma nezávislý kandidát aj ukončenie bojov vedenia mesta so zastupiteľstvom a ako nezávislý chce spojiť všetky politické strany v rámci Banskej Bystrice. "Primátor má byť zjednotiteľ, aby všetci ťahali v záujme výsledku za jeden koniec, aby odtiaľto už mladí ľudia neodchádzali a mohli sa hrdiť, že Banská Bystrica je ich rodné mesto,“ dodal Nosko.

Riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko ohlásil kandidatúru na primátora
8
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM