Monika Obrtalová Hokej

Cení sa aj bod

Stredoslovenské derby prinieslo hokej plný zvratov. Po slabšej prvej 10-minútovke prišiel doslova uragán v podaní martinských hokejistov. Začal ho v 13. minúte Brcko, ktorý z uhla prekvapil Chorošuna a za 18 sekúnd využil presilovku.

MHC Mountfield Martin – HC'05 Banská Bystrica 5:4 pp a sn (4:0, 0:4, 0:0 – 0:0 – 1:0)

Góly: 16., 19. Macejka, 13. Brcko, 18. Škoda, rozhodujúci nájazd Škoda – 26. Nemček, 31. Češík, 34. Jokila, 38. Kokavec. Rozhodovali: D. Konc – Rovenský, Snášel, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, striedania: 19. Kostúr za Chorošuna (Banská Bystrica), 2000 divákov.

V 16. minúte sa domáci tešili druhýkrát, keď na konci peknej kombinačnej akcie bol Macejka. V 18. minúte už bolo 3:0, keď sa trafil Škoda. Uplynulo len ďalších 42 sekúnd a Macejka svojím druhým gólom vyhnal z bránky hostí Chorošuna, ktorého vystriedal Kostúr. Po prestávke nastúpila do druhej tretiny úplne iná Bystrica a v 26. minúte znížil voľný Nemček. Hostí gól povzbudil a v 31. minúte Češík strelil ich druhý presný zásah. V 34. minúte už bol náskok domácich len jednogólový, keď Jokila za 46 sekúnd využil presilovku hostí.

Výbornú druhú tretinu v podaní hokejistov Bystrice zakončil v 38. minúte Kokavec, ktorý zužitkoval ďalšiu presilovku hostí. V tretej tretine sa hra vyrovnala. Mužstvá zodpovedne bránili a brankári už ďalší gól nepustili ani v predĺžení. Najbližšie bol ku gólu domáci Výborný sekundu pred koncom, ale Kostúra neprekonal a na rad tak prišli samostatné nájazdy. O cennom víťazstve a dvoch bodoch pre Martin po jedenástich prehrách napokon rozhodol Škoda.

Ladislav Spišiak, tréner Mountfieldu: „Svojim spôsobom to bolo zaujímavé stretnutie. Nám v prvej tretine vyšlo doslova všetko, čo sme strelili, to nám tam padlo. Druhá tretina nám však absolútne nevyšla. Bystrica výrazne pridala, zatlačila nás a mali sme problém dostať sa z našej tretiny. Inkasovali sme po chybách a dvakrát v oslabení a hostia vyrovnali. Napriek tomu klobúk dolu pred našimi hráčmi. Predsa len sme sa vrátili do zápasu a víťazstvo po samostatných nájazdoch nás teší.“

Milan Staš, tréner Banskej Bystrice: „Nepodarilo sa nám nadviazať na víťazstvo z Popradu. Vstup do stretnutia sme mali katastrofálny. Domáci nás vyučovali v priamočiarosti, v efektivite a agresivite. Prehrávali sme hrozivo 0:4. Cez prestávku sme museli zvýšiť hlas v kabíne. Nastúpilo potom úplne iné mužstvo, zlepšili sme pohyb, vyšli nám aj presilové hry a dokázali sme vyrovnať. Žiaľ, psychickú výhodu sme v tretej tretine nevyužili. Nakoniec s bodom, po takomto priebehu, musíme byť spokojní.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM