Prokop Slováček Šport

Cavendish vyhral 6. etapu a má zelený dres, Sagan skončil šiesty

Britský cyklista Mark Cavendish zvíťazil vo štvrtkovej 6. etape Tour de France. Jazdec stajne Dimension Data sa presadil opäť v záverečnom špurte a na svoje konto si pripísal už tretí tohtoročný a celkovo 29. triumf na legendárnych pretekoch.

Ilustračný obrázok k článku Cavendish vyhral 6. etapu a má zelený dres, Sagan skončil šiesty
Zdroj: TASR

Cavendish preťal cieľ v čase 4:43:48 min. Druhý skončil Nemec Marcel Kittel z Etixxu a tretí bol ďalší Brit Daniela McLaya z Fortuneo–Vital Concept. Slovenský jazdec Peter Sagan nemal v špurte dobrú pozíciu a obsadil šieste miesto.

PREČÍTAJTE SI AJ: FANDÍME SAGANOVI: Pošlite foto, ako Peťovi držíte na Tour palce

Úradujúci majster sveta a pretekár stajne Tinkoff Peter Sagan tak prišiel o zelený dres pre lídra bodovacej súťaže, z ktorého ho vyzliekol práve Cavendish a dostal sa pred neho aj Kittel. Žltý dres pre vedúceho pretekára celkového poradia si udržal víťaz stredajšej etapy Belgičan Greg Van Avermaet (BMC Racing).

Vo štvrtok čakal na pelotón 187-kilometrový úsek z Arpajon-sur-Cére do Montaubanu s tromi hodnotenými kopcami 3., 4. a 3. kategórie. Zvlnená etapa tak bola určená najmä pre šprintérov, pre ktorých to bola na niekoľko dní posledná príležitosť popasovať sa o etapový triumf pred „vstupom“ do Pyrenejí.

PREČÍTAJTE SI AJ: Belgičan Van Avermaet vyzliekol Sagana zo žltého dresu

Sagan stvrtok
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM