Jakub Forgács Kultúra

Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Bystrice, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!

Advent je tu a predvianočný zhon sa stupňuje. Cítiť to aj v našom meste, avšak Bystričania nemusia mať hlavy v smútku. Vďaka akciám, ktoré sa chystajú v Banskej Bystrici, hravo zatočia so stresom. Aj tu sa môžu odreagovať.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Bystrice, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!
Zdroj: TASR

POSED

18. decembra 2015 o 19:00, Divadlo Štúdia tanca

Čo je skutočnou podstatou tanca? Je to statickosť, či dynamika? Čo nám zostane, keď tanec podrobíme analýze a čas dekompozícii? Celok rozložený na mnoho jednotlivých častí začne naberať obrysy trojrozmerných statických póz, blízkych sochárskemu umeniu. Individualita tanečníka im vdýchne konkrétny život a dynamiku.

MAKE SOME NOISE

18. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas Make some noise sa s DJ-om Yancom, DJ-om A.N.D a DJ-om Daveom v piatok večer dočkáte presne toho, čo potrebujete.

BURZA KNÍH

19. decembra 2015 o 11:00 hod., Artforum

Zháňate originálne vianočné darčeky pre svojich blízkych? Potom by vás mohla zaujať malá vianočná burza kníh. Určite poteší všetkých, ktorí hľadajú antikvariátne „kúsky“, ale aj tých, čo chcú literatúru zo svojich knižníc posunúť „o dom ďalej“.

BÁBKOVÉ DIVADLO BOŘIVOJ: VIANOČNÁ HRA PRE DETI + SMRŤ V SLUŽBÁCH BÁBKOVÉHO DIVADLA

19. decembra 2015 o 16:00 hod., Klub SV

Občianske združenie Capalest pozýva na bábkové divadlo v podaní Bábkového divadla Bořivoj: O 16:00 predstaví Vianočnú hru pre deti a o 19:00 predstavenie Smrť v službách bábkového divadla.

VIANOCE NA AMFITEÁTRI: S TEBOU MA BAVÍ SVET

19. decembra 2015 o 16:30 hod., Amfiteáter

Pár dní pred Vianocami, pri kapustnici a horúcom punči… Tak si budeme môcť vychutnať "kultovú rodinnú komédiu S tebou ma baví svet na banskobystrickom amfiteátri.

BASKETBAL: BK ŠKP 08 BANSKÁ BYSTRICA x GOOD ANGELS KOŠICE

19. decembra 2015 o 18:00 hod., Športová hala Dukla na Štiavničkách

Fandíte športu a chceli by ste si pri ňom oddýchnuť aj pasívne, fandením? Hokejisti budú mať najbližší víkend prestávku, ale stále môžete podporiť napríklad banskobystrické basketbalistky v zápase proti Good Angels Košice.

VIANOČNÝ KONCERT

19. decembra 2015 o 19:00 hod., Štátna opera

Naladiť sa tou pravou vianočnou atmosférou môžete počas soboty na Vianočnom koncerte v Štátnej opere. Účinkujú: Patríca Macák Solotruková, Robert Smiščík, Ivan Zvarík, Balet Štátnej opery, Orchester Štátnej opery.

HEĽENINE OČI

19. decembra 2015 o 20:00 hod., Klub 77

Dvojhodinový špeciálny, venovaný oslave narodenia navždy mladého mladoňa pána Ľudevíta. Počas turné zaznejú úplne nové piesne kapely, ale aj hitovky ktoré radi v obľube máte a to všetko v rozguráženom prevedení akustickom.

KOMERČNÁ DISKOTÉKA

19. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas akcie Komerčná diskotéka budú návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ-om Majcom.

ŽIVÝ BETLEHEM

19. – 20. decembra 2015 o 16:00 hod., 17:00 hod. a 18:00 hod., Námestie SNP

Najkrajšie sviatky v roku už pomaly klopú na dvere a obyvateľom nášho mesta ich ešte viac priblíži betelehem so živými ľuďmi a zvieratkami. Pozrieť si ho budete môcť priamo na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

Zažite posledný mesiac roka v Bystrici zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM