Monika Obrtalová Rôzne

Bystricu zaplnili motorky z celého sveta

Námestie SNP v Banskej Bystrici dnes zaplnil rev motoriek a pokriky ich majiteľov, ktorí sa spoločne zišli na prestížnom podujatí s názvom Motocamp FIM 2010. 29. ročník Svetového stretnutia mototuristov sa opäť niesol v znamení rýchlej jazdy a krásny

Akciu Motocamp Fim 2010 zorganizovala po prvýkrát Slovenská motocyklistická federácia. Podujatie odštartovalo už v stredu podvečer na Donovaloch, kde sa zišlo viac ako 300 motorkárov z osemnástich krajín sveta. Počas štyroch dní budú prespávať v kempoch v okolí plánovanej trasy, ktorá by mala okrem bystrického námestia viesť aj cez Španiu Dolinu, Kremnicu či Vlkolínec.

Na prestížnom podujatí mototuristov sa zúčastnili početné skupiny rýchlych jazdcov z Anglicka, Nemecka, Dánska, Švédska, Talianska, Belgicka, Írska, Španielska, Austrálie, ale nechýbala ani Česká republika a samozrejme Slovensko. Domáci ich vítali pokrikmi a potleskom.

Kvôli slávnostnému prejazdu motorkárov z Dolnej ulice, cez hlavné námestie až po Námestie Štefana Moyzesa bol v raňajších hodinách uzavretý na krátky čas vstup do mesta z Bakossovej ulice. Takisto nebolo možné parkovať pred budovou Slovenskej pošty. Obmedzenia pre motorizovaných Bystričanov však už v týchto chvíľach nie sú žiadne, nakoľko celá akcia skončila okolo 16.00 hodiny a motorkári pokračujú podľa plánovanej trasy ďalej.

moo

motocamp
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM