Monika Obrtalová Rôzne

Bystricu už naplno ovládol bboying!

V Banskej Bystrici už naplno odštartovalo jedinečné podujatie Outbreak Europe, ktoré prinieslo do nášho mesta poriadny vietor v podobe účasti bboyingovej elity z 30-tich krajín sveta. V rámci podujatia sa uskutoční aj celoeurópska kvalifikácia svetov

Outbreak Europe je medzinárodné podujatie, ktoré patrí medzi najväčšie svojho druhu v Európe. Zúčastnili sa ho najlepší tanečníci z viac ako 20-tich krajín sveta. Súčasťou podujatia sú vystúpenia bboy battles v rôznych kategóriách tanečníkov z celého sveta, celoeurópsky graffity jam, prednášky o hip hopovej a bboy histórii a kultúre, exhibície a množstvo ďalších lákadiel. Výraz „bboying“ môže byť verejnosti známy aj ako break dance.

Akcia sa už naplno rozbehla v Europa Culture Center (bývalom dome kultúry). Až do neskorého večera tu budú prihlásení predvádzať publiku svoje tanečné umenie a pokúsia sa tak prebojovať na celosvetové finále. Hudobný doprovod tvoria DJ-ské hviezdy ako Dj Lean Rock/USA, Renegade/UK, Woo-D/SLO a Piggo/SVK, moderátorskú taktovku prevzalo do rúk medzinárodné zoskupenie Mex One/USA, Mario Bee/HOL a Lil Pablo/SVK. O jedinečnosti podujatia OUTBREAK svedčí aj fakt, že sa naň uskutočňujú kvalifikácie v rôznych kútoch sveta, ako napríklad Hong Kong, Japonsko, Kanada, Taiwan, Texas.

Okrem kvalifikácie na svetové finále OUTBREAK 6, bude prebiehať aj súťaž s názvom CYPHER KING, v ktorej bboy alebo bgirl s najväčšou energiou a tanečnými schopnosťami vyhrá špeciálne ceny. Celkové ceny pre víťazov majú hodnotu 10 000 Eur, vrátane leteniek do USA pre víťazov jednotlivých kategórií.

Záver Outbreak Europe prebehne v nedeľu 4. júla priamo v Europa Shopping Centre, kde si svoje sily zmerajú vybraní top tanečníci systémom 1 vs 1.

2. júl, 13:00 – 21:00, Europa Culture Center (Dom Kultúry), Banská Bystrica Vstupné: 12 Euro (na mieste) 3. júl, 11:00 – 21:00, Europa Culture Center (Dom Kultúry), Banská Bystrica Vstupné: 15 Euro (na mieste) 4. júl, 14:00 – 18:00, Europa Shopping Center, Banská Bystrica Vstupné je zdarma pre všetkých!

moo

Bystricu už naplno ovládol bboying!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM