Marcel Páleš Kultúra

Bystricu navštívia slávni spisovatelia: Jeden z nich si sadne za mreže!

Dnes sa v meste pod Urpínom začína literárne štvordnie, ktoré podčiarkne Týždeň slovenských knižníc. V priebehu prvých štyroch dní tohto týždňa k nám zavítajú známe osobnosti. Prinášame vám program:

Ilustračný obrázok k článku Bystricu navštívia slávni spisovatelia: Jeden z nich si sadne za mreže!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Už v týchto hodinách sa k Banskobystričanom budú prihovárať známe tváre. Napríklad Juraj Sarvaš, Dana Podracká, Anna Ondrejková, Juraj Kuniak či Rudolf Jurolek. Od 11tej hodiny pôjde konkrétne o preklady a básnické interpretácie, a to ohľadom publikácie k 1150. výročiu príchodu sv. Cyrila a Metoda. Neskôr o 17,00 sa čitatelia môžu prísť stretnúť a porozprávať s domácim autorom Miroslavom Kapustom. Podrobnejšie informácie vám posúvame nižšie.

V utorok bude v Detskej fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta predstavená kniha Daniela Heviera Päťka z nudy. Do Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) zasa zavíta Ľubo Feldek a ďalší zaujímaví hostia nielen z poľa literatúry.

Okrem iných Banskú Bystricu poctí návštevou aj spisovateľ Peter Holka, s ktorým bude beseda v ŠVK v utorok o 13:00, tiež však v ten istý deň o 17,00 bude čítať aj za mrežami, a to v Ústave pre výkon trestu.

Každodenne počas literárneho štvordnia je pre vás pripravený naozaj bohatý program. Stačí si vybrať, pričom podujatia sa konajú aj v podvečerných hodinách!

Podrobný program: "":http://www.banskabystrica.sk/?… Banská Bystrica 2013

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM