Jakub Forgács Kultúra

Bystricu čaká koncert, aký sa len tak nevidí: Keď si pozriete, kto vystúpi na pódiu, hneď pochopíte

Možností, zájsť na dobrý koncert v Banskej Bystrici, je naozaj dosť. Teraz sa však chystá jeden špeciálny, aký nezažijete len tak hocikedy. Veď pozrite, kto na ňom má hrať!

Ilustračný obrázok k článku Bystricu čaká koncert, aký sa len tak nevidí: Keď si pozriete, kto vystúpi na pódiu, hneď pochopíte
Zdroj: TASR

V známom banskobystrickom Klube 77 sa uskutoční koncert, aký sa len tak nevidí. V utorok o 19:30 si na akcii Bystrica hrá pre školstvo zahrajú totiž vysokoškolskí učitelia spolu so študentmi. Hudobníci z radov učiteľov a študentov Katedry anglistiky a amerikanistiky Filozofickej fakulty UMB sa spojili, aby prejavili podporu štrajku.

V rámci koncertu vystúpia kapely Náhodní Známi, 220 Voltov a Bod Omylu Vstupné je dobrovoľné. Ak sa rozhodnete prispieť, pomôžete tak kapelám, ktoré toto podujatie robia na vlastné náklady.

A to ešte nie je všetko. Pod Urpínom totiž môžete byť svedkami aj ďalšej zaujímavosti. Organizačný tím sa rozhodol spojiť koncert so svetelným pochodom, ktorý má nadviazať na sériu svetelných reťazí, demonštrácií a pochodov po celom Slovensku. Štart tohto svetelného pochodu bude o 18:00 pred Filozofickou fakultou UMB a trasa povedie cez Strieborné námestie, Námestie SNP, Hornú ulicu až do Klubu 77.

Ďalšou zaujímavou informáciou z Banskej Bystrice v tejto súvislosti je, že štrajkujúci učitelia Filozofickej fakulty UMB ukončili štrajk. To, že sa rozhodli vrátiť k svojim povinnostiam uviedli vo vyhlásení nazvanom Ako pokračujeme? „Výnimočné dni sú zo svojej podstaty časovo limitované. Vraciame sa k bežným povinnostiam, no cítime, že nie sme rovnakí ako pred týždňom,“ uvádza sa okrem iného v tomto vyhlásení.

Čítajte tiež:

ROZHOVOR s pedagógom UMB, ktorý vstúpil do štrajku: Vytvorila sa sieť ľudí z rôznych katedier

Vysokoškolská učiteľka UMB prehovorila: Prečo som sa rozhodla zapojiť do štrajku!

Emotívne okamihy na bystrickom námestí: Ľudí spojila živá svetelná reťaz, nechýbali ani mexické vlny VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM