Ivana Kováčiková Iné športy

Bystrickým športovcom verí aj minister. Pred olympiádou sa dočkali milej pozornosti

Dukla má na nadchádzajúcej olympiáde v Rio de Janeiro najväčšie zastúpenie v rámci všetkých športových klubov. Svoju dôveru im vyjadril minister obrany osobne. Pozrite ako!

Ilustračný obrázok k článku Bystrickým športovcom verí aj minister. Pred olympiádou sa dočkali milej pozornosti
Zdroj: TASR

Minister obrany SR Peter Gajdoš v utorok v Bystrici odovzdal mince pre šťastie športovcom z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, ktorí sa predstavia na augustovej olympiáde v Rio de Janeiro. VŠC Dukla má v slovenskej výprave v rámci športových klubov a centier najväčšie zastúpenie. S 19 športovcami tvoria takmer 40 percent z celkového počtu, pričom sedem členov Dukly bude mať na olympiáde premiéru.

„Chcel som sa s vami takto stretnúť ešte pred vašou cestou na olympijské hry, pretože som presvedčený, že pozornosť a podporu celého rezortu obrany si zaslúžite po celý čas, nie až vtedy, keď nám urobíte radosť medailou. Vôbec však nepochybujem o tom, že aj v Rio de Janeiro budete robiť tú najlepšiu reklamu nielen Dukle, ale aj celému Slovensku,“ povedal šéf rezortu obrany a všetkým športovcom, trénerom a členom realizačného tímu odovzdal pre šťastie pamätné mince. „Verím, že vy tieto mince premeníte na medaily.“

„Môžem potvrdiť, že športovci aj ich tímy, mali vytvorené tie najlepšie podmienky na prípravu,“ povedal riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Richard Galovič.

Vojenské športové centrum budú reprezentovať atléti Dana Velďáková (trojskok), Jana Velďáková (diaľka), Martina Hrašnová (kladivo), Mária Gáliková (20 km chôdza), Mária Czaková (20 km chôdza), Matúš Bubeník (výška), Marcel Lomnický (kladivo), Anton Kučmín (20 km chôdza), Matej Tóth (50 km chôdza), Martin Tišťan (50 km chôdza) a Dušan Majdán (50 km chôdza).

Vodný slalomár Jakub Grigar sa predstaví v kategórii K1, v rýchlostnej kanoistike zabojuje Peter Gelle (K1) a Vincent Farkas (C1). V športovej streľbe bude reprezentovať VŠC Juraj Tužinský (vzduchová pištoľ, ľubovoľná pištoľ), v plávaní Katarína Listopadová (100 m znak a 100 m motýlik) a Tomáš Klobučník (100 m prsia) a v cestnej cyklistike Patrik Tybor (hromadný štart). Vo vzpieraní to bude Ondrej Kružel (nad 105 kg).

„Reprezentácia VŠC Dukla Banská Bystrica má doteraz na konte z letných hier sedem zlatých, päť strieborných a štyri bronzové medaily. Ďalších päť medailí má zo zimných olympiád,“ informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Čítajte tiež:

Barani získali posilu zo zámoria. V kádri pribudol kanadský útočník

Žrďkár Ján (25) z Bystrice: Skákať dole hlavou na tenkom kuse laminátu mi dodáva adrenalín

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM