Michal Majer Krimi

Bystrickým futbalistom vykradli v Bratislave autobus

Prípad, ktorý teraz riešia funkcionári futbalového klubu FK Dukla Banská Bystrica, vo svojej práci ešte nezažili. V noci z pondelka na utorok (19. - 20. apríla) pred odvetným zápasom semifinále Slovenského pohára (SP) ŠK Slovan Bratislava - FK Dukla

Vizitkou ich vandalizmu a zlodejstva je škoda za viac ako dvetisíc eur. Ako prvý bol v zničenom autobuse vodič, ktorý si pri príchode k nemu všimol rozbité dvere. Podľa jeho zistenia a po obhliadke polície, ktorú k vykradnutému a poškodenému autobusu okamžite zavolali, zlodeji a vandali z klubového autobusu tímu zo Štiavničiek odniesli všetko, čo im prišlo pod ruky. Denník Plus jeden deň vo štvrtok uviedol, že zlodeji Banskobystričanov ukradli z autobusu oblečenie, hasiaci prístroj, autolekárničku, snímače na elektronické mýto pre slovenské, rakúske a české cesty. Jediné, čo im odolalo, bol DVD prehrávač. Ten sa pokúsili vytrhnúť, čo sa im však nepodarilo, a tak len poškodili úchyt.

„Spôsobenú škodu sme predbežne odhadli na 2 140 eur a vec riešime ako krádež,“ citoval ten istý zdroj bratislavskú policajnú hovorkyňu Tatianu Kurucovú. "Po tejto nepríjemnej skúsenosti zvažujeme, či budeme tento hotel v budúcnosti ešte využívať,“ povedal generálny riaditeľ Banskobystričanov Tomáš Geist na margo nočnej krádeže. O nepríjemnej udalosti medzi prvými vedel aj majiteľ hotela – bývalý československý a slovenský hokejový reprezentant a tréner HC Slovan Bratislava Zdeno Cíger. Ako Z. Cíger povedal pre spomenutý denník, veľmi ho mrzelo, čo sa jeho hosťom stalo. Sľúbil, že v hoteli urobia všetko pre to, aby sa podobná udalosť neopakovala. Hotel 21 funguje približne rok, no podľa slov Zdena Cígera autobus v jeho blízkosti ešte nikdy nevykradli.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM