Jakub Forgács Rôzne Rôzne

Bystrických gymnazistov čaká veľké vítanie: Prvé info o chystanom kabu na Tajáku!

Imatrikulácie prvákov, alebo uvedenie do stavu študentského neobíde žiadneho prváka stredných škôl. Aj tretiaci z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského už pripravujú pre svojich prvákov program a rôzne úlohy.

Ilustračný obrázok k článku Bystrických gymnazistov čaká veľké vítanie: Prvé info o chystanom kabu na Tajáku!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám zo zákulisia pripravovanej slávnosti prezradila študentka a zároveň jedna z organizátorov kabu, tretiačka Simona Diškanová, na program sa veľmi tešia. Hlavne tretiaci. „Kabu sa uskutoční vo štvrtok 26. novembra v telocvični Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského,“ povedala Simona.

Maľovať budú už v predstihu

Čo nám však táto gymnazistka prezradiť nechcela, bolo to, aká bude téma a úlohy tohtoročného kabu. „To je ešte tajomstvo. Prváci sa to dozvedia v pravý čas,“ povedala tajomne a doplnila, že čo sa týka úloh, nebudú vraj až také brutálne. Kabu chcú pripraviť prepracovanejšie a nebudú teda, podľa jej slov, prvákov až tak „týrať“.

Ako ďalej spomenula, maľovanie na tvár centrofixkami bude prebiehať už týždeň dopredu, ako to býva na Tajáku zvykom. „Tretiaci už v predstihu robia prvákom zle všade, kde ich stretnú. Vítať na kabu sa bude ako zvyčajne, nejakým "chutným“ aperitívom," spomenula Simona. Prváci sa vraj môžu tešiť aj na kultúrny a možno tiež tanečný program, ale viac zatiaľ prezradiť nechcela.

Prvákov si vytypujú

A koho majú zatiaľ tretiaci v hľadáčiku? „Ročenka ešte nie je, takže nevieme, koho budeme vyberať na plnenie jednotlivých úloh. Ale ľudí si vytypujeme aj podľa toho, kto nás predbehne na obede, alebo keď niekto je na obede vtedy, kedy tam nemá byť. No určite aj podľa zaujímavého mena,“ prezradila gymnazistka.

Na prvákov teda na Tajáku čaká veľké privítanie, program, aj množstvo úloh, ktoré však budú odtajnené až na mieste. Ako to prváci z gymnázia zvládnu a ako to bude celé prebiehať uvidíme už 26. novembra.

Čítajte tiež:

Študenti Tajáku išli s kožou na trh: Vieme, čo o sebe zverejňujú na Facebooku!

Prvý školský deň na bystrickom gymnáziu: Riaditeľka žiakov počastovala originálnymi prirovnaniami!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM