Jakub Forgács Rôzne

Bystrický zimák sa mení na nepoznanie: Po rekonštrukcii bude spĺňať medzinárodné hokejové normy

Banská Bystrica sa bude môcť pochváliť štadiónom svetových kvalít. Po skončení prebiehajúcej rekonštrukcie bude iba tretím mestom na Slovensku so štadiónom, ktorý spĺňa normy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Čo to znamená?

Ilustračný obrázok k článku Bystrický zimák sa mení na nepoznanie: Po rekonštrukcii bude spĺňať medzinárodné hokejové normy
Zdroj: Dnes24.sk

Po rekonštrukcii získa zimný štadión možnosť hostiť prestížne medzinárodné hokejové turnaje i kultúrne podujatia. Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola sa dnes oboznámil s výsledkami stále prebiehajúcich rekonštrukčných prác na banskobystrickom zimnom štadióne. S ich súčasným stavom a priebehom vyjadril spokojnosť. „Aktuálny stav prác na našom zimnom štadióne je veľmi dobrou správou nielen pre mňa ako primátora mesta, ale predovšetkým pre všetkých Banskobystričanov. Teší ma, že aktivity prebiehajú podľa plánu a priamo pred našimi očami sa rodí zmodernizovaný štadión, vďaka ktorému budeme zaradení medzi prestížnych usporiadateľov nielen športových, ale aj kultúrnych podujatí. Banská Bystrica sa tak stane pre domácich i zahraničných návštevníkov ešte príťažlivejším mestom,“ povedal primátor.

Do septembra 2014 by podľa plánu mala prebehnúť komplexná rekonštrukcia severnej tribúny, ako aj výmena chladiaceho systému, ktorý vďaka pokrokovej technológii bude zabezpečovať efektívnejšie chladenie a výrobu kvalitnejšieho ľadu v obidvoch športových halách.

„Rekonštrukcia tribúny a výmena chladenia je, samozrejme, hlavnou a najdôležitejšou časťou prebiehajúcej rekonštrukcie. V budúcnosti je ambíciou a prioritou Bytového podniku mesta i výmena a modernizácia hlavného osvetlenia založeného na úspornej LED-technológii, úprava vonkajšej fasády, toaliet i vstupu,“ vyjadril sa na margo rekonštrukčných prác manažér projektu Tomáš Novanský.

Rekonštrukcia sľubuje výrazné zvýšenie komfortu i vizuálnej stránky zimného štadiónu. Jej realizácia je možná vďaka sume milión eur, ktorú ešte v decembri minulého roku vyčlenil premiér Robert Fico zo štátnej rezervy. Bytový podnik mesta bude zároveň musieť celkovú rekonštrukciu dofinancovať sumou viac ako 1,6 milióna eur. Mesto sa zaviazalo, že najmenej 10 rokov od dokončenia rekonštrukcie nezmení vlastnícke ani iné právo k pozemku ani stavbe a štadión bude využívať v súlade so zmluvou so Slovenským zväzom ľadového hokeja.

Foto: Vlado Veverka

Zimný štadión v meste pod Urpínom rekonštruujú
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM