Jakub Forgács Rôzne

Bystrický rok 2015 na FOTKÁCH: 10 zaujímavých momentov, ktoré sa podarilo zachytiť v našom meste

Ubiehajú posledné dni roka a prichádza čas obzrieť sa dozadu. Vybrali sme pre vás desať zaujímavých okamihov, ktoré rok 2015 priniesol do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický rok 2015 na FOTKÁCH: 10 zaujímavých momentov, ktoré sa podarilo zachytiť v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Kalendárny rok, s ktorým sa už onedlho budeme definitívne lúčiť, nebol v Banskej Bystrici skúpy na pekné či prekvapivé momenty, zaujímavé stretnutia, milé situácie… Mnoho z nich sa podarilo zachytiť a spolu tvoria akúsi mapu toho, aký rok majú Bystričania za sebou.

O mnohé výjavy sa postarali ľudia, o niektoré príroda, o iné dokonca štvornohí miláčikovia. Pozrite si desať fotiek z roku 2015, zachytávajúcich rôzne situácie v na rôznych miestach v Banskej Bystrici.

Snehová kalamita v uliciach (foto č.1)

Po suchých Vianociach prekvapila Bystričanov výdatná snehová nádielka na konci januára, ktorá za pár hodín zabielila ulice. Ponuré sivé ulice sa odrazu premenili na bielu rozprávku, ktorá však priniesla i starosti a úradovať museli odhŕňače.

Jarná pastva pre oči (foto č.2)

S príchodom jari v apríli krásne rozkvitli stromy i trávniky. Odvšade bolo počuť spev vtákov a zdalo sa, akoby aj ľudia na uliciach boli k sebe milší. Pripomeňte si tieto chvíle.

Objatia zadarmo (foto č.3)

4. ročník celoslovenského Dňa objatí lámal rekordy vo všetkých smeroch. Zúčastnilo sa ho doteraz najviac dobrovoľníkov, zapojilo sa najviac miest a rozdalo rekordne veľa objatí.

Tajomné nápisy (foto č.4)

Ak sa prejdete ulicami Banskej Bystrice a nemáte hlavu v oblakoch, určite neprehliadnite nápisy, ktoré sa objavili na chodníkoch v meste. Cez šablónu namaľované citáty objavíte na zemi od Uhliska až po Rooseveltovu nemocnicu.

Námestie plné bublín (foto č.5)

Centrum nášho mesta na pár chvíľ patrilo malým i veľkým bublifukárom. Na námestie sa vybrali stovky Bystričanov, dokonca aj talianski či nemeckí turisti, aby si užili radosť z lietajúcich bublín. Pozrite, ako to tam vyzeralo.

Jarmočná tvár Bystrice (foto č.6)

Očakávaného a obľúbeného Radvanského jarmoku sme sa dočkali aj tento rok v septembri. My sme sa preto vybrali do ulíc mesta, aby sme pre vás zachytili, ako Banská Bystrica začínala dýchať jarmočnou atmosférou.

Psie kúsky (foto č.7)

Pohľad, ktorý vyčaroval mnohým okoloidúcim úsmevy na tvárach… Na Námestí SNP v Banskej Bystrici pobehovali štvornohí chlpáči, rozdávajúci radosť nielen najmenším Banskobystričanom. Havkáči však stvárali aj parádne psie kúsky.

Kuzminovej princeznička (foto č.8)

V rodine zlatej Nasti Kuzminovej bolo pred pár mesiacmi veselo. Biatlonové tréningy nahradila starostlivosť o nový prírastok v rodine. Nasťa sa pochválila svojou dcérkou Oliviou aj na známej sociálnej sieti.

Miznúci strašiak (foto č.9)

Búracie práce na starej autobusovej stanici v Banskej Bystrici sa začali koncom novembra. Pozrite si zábery miznúceho strašiaka pod Urpínom.

Naj na trhoch (foto č.10)

V meste to už od konca novembra dýcha pravou vianočnou atmosférou. Desiatky stánkarov majú ponuku rôznych pokrmov, od vareného vínka, cez punč až po klobásky. Aj my sme s našim fotoaparátom zavítali na vianočné trhy tiež a spýtali sme sa predajcov, čo u nich ide najviac na odbyt.

Čítajte tiež:

Starý rok sa pomaly láme, čo sa chystá v Bystrici? 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

V Bystrici si okrem MHD môžeme zadarmo užiť aj čosi iné: TOTO v meste poteší mnohých!

Rok 2015 v Bystrici: Pripomeňme si 10 zaujímavých momentov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM