Jakub Forgács Šport

Bystrický primátor sa nezľakol výzvy: Stovku zaplával v úctyhodnom čase

Hoci je Ján Nosko vo funkcii banskobystrického primátora iba krátko, už sa stihol predstaviť ako predavač v stánku na vianočných trhoch a najnovšie aj ako zdatný plavec. Takto sa mu darilo v bazéne na plavárni.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický primátor sa nezľakol výzvy: Stovku zaplával v úctyhodnom čase
Zdroj: TASR

Urobiť niečo pre svoje zdravie a zhodiť po vianočných sviatkoch nabraté kilogramy je cieľom každoročnej Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky, ktorú odštartovali v pondelok presne napoludnie v mestskej plavárni na Štiavničkách v Banskej Bystrici. Až do dnes do 12:00 si obyvatelia i návštevníci mesta môžu prísť zaplávať a prekonať tak vlaňajší rekord, keď sa do akcie mesta zapojilo 1402 účastníkov, ktorí plávali 100 metrov na čas.

Ako prvý skočil do bazénu primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. „Stovku“ pre zdravie zaplával za 1 minútu 57,5 s. „Keď som sem išiel, dostal som výzvu, či to dám pod dve minúty a som rád, že to vyšlo. Chodím síce plávať, ale obľubujem skôr ľadovú vodu,“ reagoval Nosko. Je dlhoročným členom miestneho klubu ľadových medveďov, najpočetnejšieho na Slovensku a nevynechal ani tohtoročné Štefanské plávanie na Motyčkách pod Donovalmi.

„Preferujem skôr ľadovú vodu, má svoje čaro, je to adrenalín,“ dodal banskobystrický primátor, „Počas štedrých Vianoc človek nejaký ten kilogram naberie, ale ja som celé sviatky strávil aktívne behaním. Včera sme boli so synom na Štefáničke zašliapať si, bol som sa tiež okúpať v ľadovej vode, snažím sa aktívne využívať voľný čas,“ reagoval na otázku, či skôr zhadzoval nabraté kilogramy, alebo „len“ športoval.

Nosko verí, že tohtoročná návštevnosť plaveckej 24-hodinovky prekoná vlaňajšiu, podobne, ako tomu bolo na vianočnom primátorskom punči. „Som veľmi rád, že jedno z prvých podujatí, ktoré ako primátor mesta otváram, je práve Banskobystrická 24-hodinovka. Toto podujatie prináša medzi sviatky konca roka pohyb a pripomína nám, že je dôležité starať sa o svoje zdravie,“ uzavrel primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM