Jakub Forgács Hokej

Bystrický mančaft získal posilu do svojich radov: Zostavu baranov vystuží zámorský zadák

Fanúšikovia banskobystrického hokeja, zbystrite pozornosť. Tím baranov získal nového obrancu. Naše mesto mu však nebude úplne cudzie. O koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Bystrický mančaft získal posilu do svojich radov: Zostavu baranov vystuží zámorský zadák
Zdroj: TASR

Pod Urpín sa vracia Charles – Olivier Roussel, ktorý absolvoval v Banskej Bystrici letnú prípravu na ľade. Po vzájomnej dohode s klubom sa však pred začiatkom súťaže vrátil späť za more.

Za Norfolk Admirals odohral 41 stretnutí s bilanciou dva góly a 18 asistencií. Charles – Olivier bol v roku 2009 draftovaný v druhom kole tímom Nashville Predators. Na farme v Milwaukee odohral 83 zápasov s bilanciou 4 + 14. S vedením klubu HC ´05 iClinic sa dohodol na spolupráci do konca prebiehajúcej sezóny.

S tímom sa pripravuje aj Ivan Majeský, ktorý kariéru štartoval v Banskej Bystrici. Tridsaťdeväťročný bek naposledy pôsobil v Olomouci, po konci uplynulého ročníka však nikde nehral. V najvyššej českej súťaži obliekal aj dresy Kladna či Sparty Praha. V NHL odohral 202 zápasov za Atlantu, Floridu a Washington, na severe Európy bol súčasťou fínskych klubov Ilves Tampere, Kärpät Oulu či Jokerit Helsinki, vo Švédsku hral dlho za Linköping či Skellefteu. Do roku 2011 obliekal aj dres slovenskej reprezentácie.

Čítajte tiež:

Pod Dubňom narazili barani na vlkov: Do Bystrice sa vracajú bez bodu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM