Marcel Páleš Správy

Bystrický cyklobus s lákavou službou: Toto je ďalšia novinka pre cestujúcich!

Nadšenci cykloturistiky môžu cyklobus využívať aj v druhej polovici leta, a to až dokonca do začiatku októbra. Od 31.júla je už v ponuke aj novinka - možnosť zakúpenia miestenky z Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický cyklobus s lákavou službou: Toto je ďalšia novinka pre cestujúcich!
Zdroj: TASR

Financovanie prevádzky Cyklobusov je tento rok dotované Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko a Banskobystrickým samosprávnym krajom. Dve tretiny nákladov hradí OOCR Stredné Slovensko, ktorého akcionármi a členmi sú, okrem iných, mesto Banská Bystrica, mesto Zvolen a mesto Sliač. K dsipozícii je viac ako 240 km vyznačených cyklotrás.

Za koľko a kde sa dá kúpiť?

Miestenky vám vydajú v Dopravnej kancelárii SAD Zvolen, a to na Ul. 29. augusta č. 24 v Banskej Bystrici. Prevádzková doba je od 8:00 do 17:00. Cena miestenky je 1 €. Miestenku je možné zakúpiť len na najbližší víkend v danom týždni.

Držiteľ miestenky je povinný zakúpiť si na mieste odchodu autobusu riadny cestovný lístok. Miestenka oprávňuje cestujúceho len na zabezpečenie prepravy a miesta na danom spoji. Cestujúci s miestenkou je pritom povinný byť na mieste odchodu najneskôr 15 minút pred odchodom. Miestenku je potrebné predložiť vodičovi či pomocnej posádke.

Kedy a kde nastupovať?

Prevádzka cyklobusu sa týka soboty, nedele a dní pracovného pokoja či štátnych sviatkov. Trasy a časy odchodov sú nasledovné:

  • Malý Šturec/Kráľova studňa – čas odchodu zo Strieborného námestia: 7:30.
  • Donovaly – čas odchodu zo Strieborného námestia: 9:30
  • Šachtičky – čas odchodu zo Strieborného námestia: 13:00

„Som veľmi rád, že sa podarilo tento produkt cestovného ruchu priniesť našim obyvateľom aj tento rok. Verím, že postupne sa stane neoddeliteľnou súčasťou letnej sezóny v našom regióne a stane sa tak ďalším lákadlom pre mnoho turistov z iných kútov Slovenska,“ povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM