Jakub Forgács Správy

Bystrický cyklobus oslavuje piate narodeniny. Ku každému lístku dostanete darček zdarma!

Nadšenci cyklistiky majú dôvod na radosť. Obľúbený cyklobus opäť zvezie záujemcov do známych turistických destinácií v okolí mesta. V akých časoch bude premávať?

Ilustračný obrázok k článku Bystrický cyklobus oslavuje piate narodeniny. Ku každému lístku dostanete darček zdarma!
Zdroj: Dnes24.sk

Úspešný projekt Banskobystrický cyklobus pre veľký záujem začne svoju jubilejnú piatu sezónu už v sobotu 14. mája. Premávať bude do konca septembra cez víkendy a sviatky. Cieľové i cestovné stanice ostanú nezmenené.

„Naším cieľom je sprístupniť cyklistom čo najviac z niekoľkých stoviek kilometrov značených cyklotrás plných nádherných scenérií. Ich jednoduchá dostupnosť priamo z mesta, aj vďaka cyklobusu, je do veľkej miery raritou,“ hovorí Daniela Chrančoková z OOCR Stredné Slovensko. Ku každému cestovnému lístku cyklisti dostanú zdarma cyklomapu regiónu.

Banská Bystrica a okolie sú pre cykloturistiku priam stvorené. Centrum mesta je svojou prístupnosťou pre cyklistov v slovenských podmienkach jedinečné, plánované sú viaceré cyklotrasy vedúce územím mesta. Koncom roka 2015 bol otvorený prvý úsek rodinnej cestičky medzi Zvolenom a Sliačom v dĺžke 5 km, pokračovať by mala až do Banskej Bystrice v celkovej dĺžke 22 km. Tesne pred otvorením sú BB trails – Laskomerské singletraily.

Tie vznikajú na starých lesných chodníkoch a sú prispôsobené pre jazdu na horskom bicykli, tak aby priniesli zmes atraktívneho jazdenia na prírodných singletrailoch doplnených o umelo vytvorené prekážky, ako sú terénne vlny, klopené zákruty, alebo skoky. Už skôr bol prezentovaný novovznikajúci Ebike region, ktorý má ambíciu prepájať ubytovacie zariadenia a atraktivity v regióne cyklotrasami, cyklonabíjačkami, servisnými stanicami a informačnými bodmi.

Cestovný poriadok cyklobusu nájdete v priloženej galérii!

Čítajte tiež:

Počasie ťahá cyklistov do ulíc. Pozor na pravidlá na námestí aj novinky, ktoré sa oplatí vedieť!

Cestovný poriadok bystrického cyklobusu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM