Jakub Forgács Basketbal

Bystrický basketbal s novým koučom: Chlapov pod Urpínom bude viesť Ľubomír Doušek

Novým trénerom extraligových basketbalistov ŠKP Banská Bystrica sa stal Ľubomír Doušek. Po Urpínom strávil v minulosti pri ženách i mužoch dlhý trénerský čas a teraz si ho podľa dohody minimálne na rok predĺži.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický basketbal s novým koučom: Chlapov pod Urpínom bude viesť Ľubomír Doušek
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie klubu do poslednej chvíle zvažovalo, či opäť angažuje Miroslava Grznára, momentálne kouča mužskej reprezentácie. „Mal si vyporiadať niektoré osobné záležitosti, no keďže sa tak nestalo, museli sme nájsť iné riešenie,“ povedal generálny manažér klubu Vladimír Matejčík. „Ľubomír Doušek bol voľný, žiaden problém, aby sme sa dohodli, nenastal,“ pokračoval.

Naposledy Ľubomír Doušek, bývalý tréner reprezentácie žien so stropom na OH v Sydney'2000, pôsobil v ŠKP pred dvoma rokmi, keď v januári odišiel od žien UMB a pri mužoch vystriedal Jozefa Lovíka. Teraz nastupuje po predchádzajúcom koučovi ‚policajtov‘ Ivanovi Kurillovi, ktorý presedlal na futbal a stal sa športovo-marketingovým riaditeľom ružomberského MFK.

Ľubomír Doušek bude mať v rukách pozoruhodne kvalitný hráčsky arzenál. Pod Urpínom momentálne na skúške pôsobia až siedmi Balkánci. Ako povedal Vladimír Matejčík, ak sa osvedčia, tak dvoch z nich by si vybrali. „Potrebujeme zaplátať dieru po košom a dvaja pivoti nám pomôžu, aby sme mali naporúdzi v podstate stmelený káder,“ vysvetlil Matejčík.

Prípravné zápasy v stredu doma so Spišskou Novou Vsou a v nedeľu v Ostrave pomôžu dotvoriť súpisku hráčov. Rysujúci sa káder vyvoláva silný dojem a môže sa ešte zväčšiť. Rozohrávač Richard Grznár do tímu českého majstra Numburku nepôjde, keď bolesť šľachy v podkolení mu znemožnila absolvovať testy. „Možno sa nakoniec s Rišom Grznárom dohodneme a zostane u nás. To by nás naozaj potešilo, s Grznárom, Rendlom, Žiakom, Körnerom a Dorazilom by sme mali pohromade celú päticu reprezentantov. Ciele si malé nedávame, pokúsime sa skončiť do štvorky, aby sme v playoff začínali vo výhodnom postavení,“ dodal Vladimír Matejčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM