Jakub Forgács Správy

Bystrickí študenti, môžete si prilepšiť: Pozrite, ako sa dajú získať peniaze priamo od mesta

Hoci máme bezplatné školstvo, študovať bez peňazí sa určite nedá. Šikovných študentov spod Urpína však poteší fakt, že finančné prostriedky môžu získať aj od mesta. Ako na to?

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí študenti, môžete si prilepšiť: Pozrite, ako sa dajú získať peniaze priamo od mesta
Zdroj: TASR

Aj v školskom roku 2015/2016 môžete do 15. septembra 2015 požiadať mesto o podporu zo štipendijného fondu Andreja Hanzlíka. „O štipendium sa môžu uchádzať študenti stredných a vysokých škôl, s trvalým pobytom v Banskej Bystrici, ktorých priemerný prospech v predchádzajúcich dvoch rokoch dosahoval priemer 2,0 a spoločne posudzované príjmy v rodine žiadateľa nepresahujú 1,5 – násobok súm, stanovených v zákone o životnom minime,“ informoval Školský úrad Banská Bystrica.

„Ako sa uvádza na oficiálnej stránke mesta, žiadosti o štipendium je potrebné podávať na predpísanom tlačive na Mestský úrad v Banskej Bystrici, ul. Československej armády 26, Banská Bystrica / Školský úrad, oddelenie školstva a mládeže,“ uvádza ďalej Školský úrad s tým, že tlačivo treba podať aj s náležitosťami uvedenými vo VZN mesta Banská Bystrica č. 9/2009 o štipendijnom fonde Andreja Hanzlíka v znení VZN č. 20/2011 bolo s účinnosťou od 15.7.2015 nove­lizované VZN č. 7/2015.

Pri posudzovaní štipendia sa prihliada na finančnú náročnosť študijného odboru žiadateľa a na jeho sociálne a majetkové pomery. Žiadosti a bližšie informácie nájdete na stránke mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM