Jakub Forgács Správy

Bystrickí poslanci sa zhostili funkcie dobrým skutkom: Darovali 12 vriec oblečenia, pomohol im aj Facebook!

V Banskej Bystrici už začína úradovať zima a chladné počasie trápi aj ľudí bez domova. Teraz však majú aspoň malý dôvod na radosť. Dostali predčasný vianočný darček v podobe 12 vriec čistého a teplého oblečenia.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí poslanci sa zhostili funkcie dobrým skutkom: Darovali 12 vriec oblečenia, pomohol im aj Facebook!
Zdroj: TASR

Dvaja mestskí poslanci v Banskej Bystrici, staronový Martin Turčan a novozvolený poslanec Matúš Molitoris, sa rozhodli, že začnú nové funkčné obdobie dobrým skutkom a pokúsia sa motivovať aj kolegov. Navštívili Dom pre núdznych, aby bezdomovcom darovali 12 veľkých vriec čistého teplého oblečenia.

„Zbierku sme začali s niekoľkými vrecami z nášho už nevyužívaného oblečenia a po výzve na sociálnej sieti sa k nám pridalo niekoľko občanov, ktorí nám doniesli ďalšie oblečenie pre ženy i mužov. Prekontrolovali sme ho a odovzdali hygienicky zabalené,“ uviedol Molitoris.

Dom pre núdznych je ústavným zariadením pre bezdomovcov s kapacitou desať lôžok, ktoré zriadila Diecézna charita. Poskytuje sociálne, informatívne poradenstvo a pomáha ľudom žijúcim na ulici riešiť ich životné problémy a opätovné zaradenie do bežného života.

„V roku 2010 som ako poslanec navštívil tento objekt prvýkrát. Vtedy sa mi podarilo zohnať 3,5 tony čistého oblečenia, ktoré sme tejto charite venovali. Bolo to viac ako 70 obrovských vriec oblečenia, ktoré určite pomohlo prežiť chladné zimné obdobie všetkým ľudom odkázaným na pomoc,“ dodal Turčan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM