Jakub Forgács Krimi Krimi

Bystrickí policajti varujú: V meste sa objavujú falošní predajcovia. Toto nerobte, vystavujete sa hrozbe útoku!

Mestská polícia v Banskej Bystrici upozorňuje občanov, že v meste sa čoraz viac objavujú falošní predajcovia. Mnohí ľudia tak ani netušia, že darovaným finančným príspevkom podporia klamára.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí policajti varujú: V meste sa objavujú falošní predajcovia. Toto nerobte, vystavujete sa hrozbe útoku!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrická mestská polícia varuje ľudí pred falošnými predajcami a to konkrétne časopisu Nota bene. Podľa strážcov poriadku sa takýto falošní predajcovia môžu vyskytnúť na Námestí SNP, Námestí slobody či pri Kauflande v Radvani.

Odhalíte ho rýchlo

Ako informovala hovorkyňa MsP Marianna Belancová, falošný predajca sa dá odhaliť veľmi rýchlo, nie je totiž označený preukazom so svojím registračným číslom a fotografiou na viditeľnom mieste. Každý pravý predajca má určenú svoju lokalitu a tú má uvedenú v preukaze. Pravidlá predaja tohto časopisu, ktorým si pomáhajú ľudia bez domova, si to vyžadujú.

Podľa Belancovej falošný predajca sa spozná aj podľa toho, že od ľudí žiada vyššiu sumu peňazí, než koľko stojí časopis. Zvykne byť dotieravý, vulgárny až agresívny. Podľa pravidiel pravý predajca musí predávať Nota bene za oficiálnu cenu uvedenú na titulnej strane. Sám si ho kupuje za 70 centov a predáva za 1,40 eura, rozdiel si necháva. Časopisy ponúka spôsobom, ktorý neobťažuje okoloidúcich, je triezvy, čistý, upravený a slušný.

Robia hanbu ostatným

Ako zdôraznila Belancová, pokiaľ sa niekto s podobným prípadom stretne a čelí obťažovaniu zo strany falošného predajcu, nech neváha a volá MsP na číslo 159. V žiadnom prípade by s ním nemal diskutovať, vystavuje sa tak hrozbe slovného či fyzického útoku.

„Falošní predajcovia robia hanbu ostatným, kazia ich dobré meno a negujú celú filozofiu predaja časopisu Nota bene. Po zlej skúsenosti s falošným predajcom sa ľudia potom vyhýbajú tým skutočným, ktorí rešpektujú predpísané pravidlá a kódex predajcu,“ dodala hovorkyňa banskobystric­kej MsP.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM