Jakub Forgács Krimi

Bystrickí policajti v boji proti dlhoprstým: Pozrite, aké krádeže evidujú mestskáči najčastejšie!

Zlodeji nespia ani v Banskej Bystrici, čo vedia aj mestskí policajti. Tí sú vybavení desiatkami kamier na území mesta, ktoré pomáhajú v objasňovaní prípadov krádeží.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí policajti v boji proti dlhoprstým: Pozrite, aké krádeže evidujú mestskáči najčastejšie!
Zdroj: TASR

„Krádež je typický majetkový trestný čin. Trestný čin lúpeže patrí medzi trestné činy proti slobode. Všetky tieto trestné činy spadajú do kompetencie Policajného zboru,“ uviedla Marianna Belancová, hovorkyňa Mestskej polície Banská Bystrica s tým, že mestskí policajti sa zaoberajú iba tzv. „drobnými krádežami“, ktorých spôsobená škoda nepresiahne dvojnásobok minimálnej mzdy.

„V roku 2014 bolo na Mestskej polícii Banská Bystrica evidované dve krádeže. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa tento stav znížil. V roku 2013 bolo na Mestskej polícii Banská Bystrica evidovaných 13 krádeží,“ pokračovala hovorkyňa, ktorá spomenula, že išlo predovšetkým o krádeže vo veľkých obchodných reťazcoch, kam boli privolaní personálom obchodnej prevádzky.

Ako ďalej povedala, pri objasňovaní krádeží či vlámaní spolupracuje Mestská polícia s Policajným zborom tým, že im poskytuje vyžiadané kamerové záznamy. „V súčasnosti disponujeme 22 kamerami na území mesta Banská Bystrica,“ dodala Belancová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM