Jakub Forgács Krimi

Bystrickí policajti v akcii, na ktorú budú dlho pamätať: Strach naháňajúci objav v palete z Číny!

Hrozivý objav! Keď zamestnanci firmy z Kremničky rozbalili balík z Číny, nestačili sa čudovať. Čakal ich totiž pohľad, pri ktorom by nejednému z vás zaručene prebehli po chrbte zomomriavky.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí policajti v akcii, na ktorú budú dlho pamätať: Strach naháňajúci objav v palete z Číny!
Zdroj: TASR

Mestská polícia Banská Bystrica zaznamenala kuriózny prípad s hadom. Strážcovia poriadku pritom už v minulosti informovali o náleze hada vo večerných hodinách vo vchode panelového domu na Fončorde, ktorého odchytila samotná oznamovateľka. Podľa popisu sa jednalo o užovku červenú, ktorá nie je jedovatá a ak človek uhryzne, tak sa mu nič nestane.

„Tentokrát sa príslušníci mestskej polície stretli pravdepodobne s „exotickejším hadom“, pretože sa nachádzal v palete, ktorá bola súčasťou balíka s autosúčiastkami dovezeného z Číny. Zamestnanci firmy z mestskej časti Kremnička pri rozbaľovaní balíka spozorovali na spodku palety neznámeho hada hnedozelenej farby. Okamžite bol informovaný a o pomoc požiadaný pracovník Štátnej ochrany prírody, ktorý podľa popisu usúdil, že sa jedná pravdepodobne o „exotického“ hada,“ informovala Marianna Belancová, hovorkyňa mestskej polície.

Do prípadu boli podľa jej slov zainteresovaní aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru a príslušníci Policajného zboru. „Vzhľadom k tomu, že nebolo možné bližšie špecifikovať druh hada, bol o pomoc požiadaný a prizvaný k hadovi bývalý chovateľ exotických hadov zo Zvolena. Pri jeho odchyte zistil, že sa jedná o užovku stromovú dlhú približne 80 cm, ktorá sa vyskytuje na našom území a je jedným z našich najkrajších hadov,“ pokračovala Belancová so slovami, že tento had nie je jedovatý a jeho uhryznutie je neškodné. Táto krásavica bola napokon vypustená do voľnej prírody.

Čítajte tiež:

Okamihy hrôzy na bystrickej ulici: Žena chcela vyskočiť z okna bytovky!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM