Jakub Forgács Správy

Bystrickí podnikatelia stretli zahraničných partnerov: Riešili rozvoj cestovného ruchu v regióne

Naše mesto sa opäť dostalo do pozornosti zahraničných podnikateľov. Navštívili ho v rámci infocesty, aby spoznali náš región ako zaujímavú dovolenkovú destináciu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí podnikatelia stretli zahraničných partnerov: Riešili rozvoj cestovného ruchu v regióne
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Banská Bystrica v spolupráci s banskobystrickou cestovnou kanceláriou Famiko zorganizovali informačnú cestu pre talianskych podnikateľov pôsobiacich v cestovnom ruchu. V stredu ich privítal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola v radnici, kde sa pri tejto príležitosti konal workshop s účasťou banskobystrických predstaviteľov subjektov pôsobiacich v tomto odvetví.

Mesto sa pochválilo Grilliadov

Stretnutie svojim obsahom nadväzovalo na výsledky prvého stretnutia vedenia mesta s podnikateľmi a orientované bolo najmä na získanie informácií a špecifikáciu dopytu zo strany talianskeho trhu. Talianski partneri prišli do Banskej Bystrice na informačnú cestu s názvom „Stred Európy“. Jej termín nebol zvolený náhodne, ale korešponduje s termínom jediného gastronomického festivalu zameraného na grilovanie na Slovensku, Grilliady, ktorý bude prebiehať už tento piatok a sobotu.

„Spojenie talianskych touroperátorov a našich podnikateľov v oblasti cestovného ruchu je pre nás v tejto fáze veľmi dôležité. Potrebujeme vyšpecifikovať dopyt, získať cennú spätnú väzbu od partnerov z Talianska, vedieť, čo môže zaujať talianskeho turistu a čo, naopak, nemá v ponuke pre túto skupinu miesto. Zároveň chceme vedieť názor našich podnikateľov a ponúknuť im takúto možnosť prezentácie a nadviazania kontaktov," uviedol primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Ukážu im to najlepšie z regiónu

Infocesta pre talianskych touroperátorov bude prebiehať počas nasledujúcich piatich dní a rozdelená bude do niekoľkých okruhov. Podľa zástupkyne cestovnej kancelárie Jany Majerskej je dôležité ukázať im to najlepšie z nášho regiónu a predstaviť im Slovensko ako zaujímavú a nepoznanú destináciu. „Infocesta dostala názvom Stred Európy aj príbeh. Náš región je geografickým stredom Európy, aj stredom Slovenska, ale aj stredom prírodnej krásy a kultúrneho dedičstva, ktoré si zaslúži byť stredobodom pozornosti. Len ak budeme motivovať subjekty cestovného ruchu v našom regióne k súčinnosti, dokážeme pomôcť pri vytvorení podmienok pre rozvoj cestovného ruchu," uviedla Majerská.

Zástupca talianskych podnikateľov Domenico Allegrezza na záver stretnutia poďakoval za prijatie a možnosť spoznať Slovensko ako jeden z možných turistických cieľov. Podotkol, že mnoho talianskych turistov hľadá nové spôsoby trávenia dovolenky a Slovensko je z tohto pohľadu ideálnou destináciou.

Foto: mesto Banská Bystrica

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM