Jakub Forgács Iné športy

Bystrickí parkouristi predviedli parádu za sto bodov: Úchvatné VIDEO deciek spod Urpína

Aj vy patríte k ľuďom, podľa ktorých dnešná mládež iba vysedáva za počítačom či mobilom? Nie je to však možno až také zlé. Banskobystrické deti lákajú nielen futbal alebo hokej. Presvedčte sa o tom sami v krásnom videu mladých parkouristov spod Urpína.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí parkouristi predviedli parádu za sto bodov: Úchvatné VIDEO deciek spod Urpína
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrická akrobatická skupina Slovak Freerun Family pôsobí v našom meste už od roku 2011 a má za sebou takmer 60 exhibícií a rôznych prezentácií atletických disciplín parkour a freerun, ako aj vedenie pravidelných a bezplatných tréningov týchto disciplín (pozn. red.: každú nedeľu o 10:00 pri Pamätníku SNP). Viacero členov tímu však minulý rok s tréningom prestalo alebo ho obmedzilo z pracovných a iných dôvodov.

Zvyšní chalani začiatkom minulej jesene, počas jedného z tréningov na Fončorde, na mieste nazývanom bludisko (pozn. red.: na Mládežníckej, pri konečnej MHD číslo 24), narazili na veľkú skupinku detí, mladých chlapcov a dievčat, prevažne zo základných škôl. Tí najskôr „skokanov“ pozorovali a po chvíli sa k nim pridali. Práve tu sa začal rodiť príbeh skupiny Slovak Freerun Family Junior.

Na Fončorde sa dala dokopy partia mladých parkouristov a freerunerov, ktorí sa od členov Slovak Freerun Family a neskôr aj sami medzi sebou, učili hravou a bezpečnou formou lepšie ovládať svoje telo, jemne dopadať či sa presúvať v zastavanom priestore. Po mesiacoch tréningu 15 z nich, sedem chlapcov a osem dievčat vo veku od 10 do 17 rokov, ktorých vekový priemer aktuálne nedosahuje ani 12,5 roka, vytvorilo tím Slovak Freerun Family Junior.

A teraz to prichádza. Mladí parkouristi a freeruneri z Banskej Bystrice vydali práve dnes svoje veľké tímové video, ktoré vám prinášame exkluzívne ako prví. To, čo v ňom predvádzajú tieto šikovné deti, vám miestami možno až vyrazí dych. Presvedčte sa o tom sami.

Čítajte tiež:

Kúsky, ktoré ľudia sledujú so zatajeným dychom: Pod Urpínom sa stretnú vyznávači parkouru z celej Európy VIDEO

VIDEO: Mladí bystrickí parkouristi v akcii
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM