Jakub Forgács Futbal

Bystrickí hráči s transparentom Chceme naše peniaze: Pozrite si reakciu Dukly...

Banskobystrickým futbalistom došla trpezlivosť. Aj napriek prísľubom vedenia klubu sa situácia s nevyplatenými mzdami neriešila podľa ich predstáv. Upozornili na to počas zápasu transparentom priamo na striedačke a symbolickým pokľaknutím na ihrisku. Čo na to vedenie klubu?

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí hráči s transparentom Chceme naše peniaze: Pozrite si reakciu Dukly...
Zdroj: Webnoviny.sk

Vedenie futbalového klubu Dukla Banská Bystrica sa na stredajšom stretnutí s hráčmi zhodlo, že protest, ktorý kabína zvolila pred minulotýždňovým zápasom 9. kola najvyššej slovenskej súťaže s AS Trenčín, nebol práve najvhodnejšou formou prejavu. „Dohodli sme sa, že najlepším riešením je komunikácia a to je cesta k vyriešeniu danej situácie,“ uvádza sa vo vyhlásení vedenia klubu. Vzniknutú situáciu budú v Banskej Bystrici riešiť ako internú, vo vnútri mužstva.

Vytiahli transparent

V sobotu na začiatku nedohraného zápasu 9. kola Fortuna ligy s AS Trenčín upozornili bystrickí hráči na daný stav, keď zo striedačky vytiahli transparent s nápisom „Chceme naše peniaze“ a hráči na ihrisku symbolicky pokľakli.

„Každý máme svoje zmluvy a v nej práva a povinnosti. Nechceli sme žiadny bod porušiť. Nastúpili sme do zápasu a takisto aj riadne trénujeme, no prísľuby, ktoré boli dané do novej sezóny, nefungujú. Reprezentačná prestávka sa niesla v duchu, že sme nevedeli, čo bude – nebude. V hlavách to nebolo úplne ono. Možno aj nohy chceli, ale na tréningoch to bolo viac a viac podráždenejšie. Bohužiaľ, nie je to naša chyba. My do roboty chodíme pravidelne,“ uviedol po zápase s Trenčínom brankár a kapitán Dukly Peter Boroš.

Vedenie priznáva problémy

Vedenie banskobystrického mužstva priznáva problémy, ale zároveň hovorí, že ich aj rieši. „Je pravda, že dvanásť dní sme meškali s výplatou za mesiac júl. Nasledujúci termín máme do 25. septembra. Pevne verím, že všetko príde načas. V minulosti sme mali oveľa horšiu situáciu, preto robíme všetko pre to, aby termíny boli dodržané. Aj keď sa nám to nepodarilo splniť presne na deň. Trebárs prémie za športové úspechy boli v minulej aj tejto sezóne vyplatené vždy a v čo najkratšej dobe. Mnohokrát hneď najbližší – druhý pracovný deň,“ uviedol v rozhovore, ktorý zverejnil web denníka Sme, prezident Dukly Tomáš Geist, podľa ktorého sa v súčasnosti podarilo splatiť dvanásťdňový sklz za júl. Pri starých dlhoch sa v klube držia splátkových kalendárov a situáciu riešia individuálne.

Sobotňajší krok hráčov prekvapil aj prezidenta Dukly. „Predtým sme zažili oveľa horšiu situáciu ako teraz. Nečakali sme, že práve tieto dni budú o tomto,“ uviedol pre Sme Geist. V Banskej Bystrici sú odkázaní na financie od partnerov i z prestupov. Aj zahraničné kluby meškajú s platbami za hráčov Dukly. „Trebárs za Norberta Gyömbéra nám posledná splátka meškala viac ako rok, čo, samozrejme, ovplyvňovalo rozpočet klubu, pretože sme s ňou počítali oveľa skôr. Situáciu riešila aj FIFA. Za Teixeiru sme jednu zo splátok už zinkasovali a ďalšiu očakávame,“ dodal Geist.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM