Jakub Forgács Hokej

Bystrickí hokejisti nastúpili proti Skalici: Na ľade súpera bodovať nedokázali

Dobre naladení po domácom víťazstve s Trenčínom, vycestovali barani do Skalice. Tu čelili priebežne predposlednému tímu tabuľky Tipsport ligy.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí hokejisti nastúpili proti Skalici: Na ľade súpera bodovať nedokázali
Zdroj: TASR

Úvod zápasu patril zohranejším hosťom, ktorí plynulejšie zvládali prechod do útočnej fázy. Do prvej vážnej šance sa však dostal po chybe domácej obrany až v 6. minúte Handzuš, ale Romančíka z dorážky neprekonal. V 7. minúte bol vylúčený domáci Zukal a hostia výhodu využili. Od modrej vypálil Rosandič a strelcom gólu po teči bol Loskot. V 9. minúte bol vylúčený hosťujúci Lamper, domáci však túto výhodu nevyužili. V 12. minúte domáci dovolili Handzušovi prihrať spoza brány Lunterovi, ktorý si pekne nakorčuľoval a nekompromisne vsietil na 0:2. Banskobystričania mali zjavnú prevahu, väčšinu prvej časti odohrali v obrannej tretine domácich, ktorí si nevedeli poradiť s jej dobre organizovanou hrou najmä v strednom pásme a svojej obrannej tretine.

V 22. minúte sa podarilo krásnou strelou z uhla znížiť Brendlovi na 1:2. V rovnakej minúte bol vylúčený Lunter, ale domáci napriek veľkej snahe presilovku nevyužili. Ďalšiu veľkú príležitosť mal opäť Brendl, keď v 27. minúte spomedzi kruhov tesne prestrelil bránku hostí. Domáci zvýšili pohyb, pridali na bojovnosti a hostia už toľko nedominovali ako v 1. tretine, hoci stále využívali väčší dôraz v osobných súbojoch. Domáci sa ubránili pri vylúčení Duráka a vyrovnania sa dočkali v 37. minúte, keď bol vylúčený Sundgren. Po Brendlovej tvrdej strele od modrej tečoval Komínek na 2:2.

Hral sa veľmi dobrý hokej už zásluhou oboch mužstiev. V 44. minúte bol vylúčený Mikula. Domáci boli opäť úspešní, Novák od modrej trafil presne na 3:2. Romančík potom zlikvidoval Handzušovu dorážku, keď bystrický center obišiel jeho bránku. Skalický brankár tiež zmaril šancu spomedzi kruhov strieľajúcemu Majdanovi. Hostia pritvrdili v osobných súbojoch, domácim sa darilo tomuto spôsobu hry hostí odolávať zvýšenou bojovnosťou. V tejto časti hry sa hral najlepší hokej celého zápasu. V 50. minúte sa strhla pred Romančíkovou bránkou šarvátka, boli vylúčení Durák a Majdan, hralo sa 4:4. V 53. minúte hostia nevyužili hrubku Klímu pred Romančíkom. Banskobystričania sa snažili o vyrovnanie, veľkou prekážkou sa im však stal dobre chytajúci domáci brankár. V hektickom závere sa hostia odhodlali pre power-play a Brodekovi sa podarilo do prázdnej bránky poistiť nečakané víťazstvo domácich v zápase veľmi dobrej úrovne.

Hlasy po zápase

Roman Šimíček, tréner Skalice: „V prvej tretine sme nezačali dobre, tá sa nám nevydarila. Mali sme starosti aj so zranenými hráčmi, Jass naskočil po vyšetrení až v druhej tretine. Po začiatku tejto časti hry bola u nás väčšia vôľa po víťazstve, chceli sme vyhrať viac ako Banská Bystrica. A to srdiečko, bojovnosť a to, čo sa snažíme mužstvu vštepovať, aby tam nechali všetko na ľade, to sa nám dnes vyplatilo. Dodržali sme potom taktiku zavretím stredného pásma a dnes nam výborne zachytal aj brankár. V tretej tretine sme mali viac športového šťastia a body zostali zaslúžene doma.“

Vladimir Ország, tréner Banskej Bystrice: „My sme mali dobrý vstup do zápasu, viedli sme 2:0. V druhej tretine sme prestali hrať svoju hru, hráči si začali zľahčovať veci, domáci vyrovnali na 2:2. Nehrali sme dobre oslabenia, dostali sme dva góly. V tretej tretine sme sa tlačili do brány, vypracovali sme si dve-tri tutovky, ale v koncovke sme zlyhali. Druhú tretinu sme nezvládli ako už niekoľkokrát predtým a to nás stálo body, ktoré sme tu mali získať.“

HK 36 Skalica – HC'05 iClinic Banská Bystrica 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

  • Góly: 22. Brendl (Novák), 37. Komínek (Školiak, Brendl), 45. Novák (Klíma, Jass), 60. Brodek – 7. Loskot (Rosandič, Šmach), 12. Lunter (Handzuš, Hudec)
  • Rozhodovali: Konc – Stanzel, Synek
  • Vylúčení: 3:5, navyše Ďurák (Skalica) 10 min za napadnutie
  • Presilovky: 2:1
  • Oslabenia: 0:0
  • Striedanie: od 21. Jass namiesto zraneného Pašek (Skalica)
  • 841 divákov

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM