Hokej

Bystrickí hokejisti na ľad nastúpia s čiernymi páskami: Takto sa hráči dozvedeli o tragédii!

Smrť Miroslava Hlinku (†42) zarmútila celé hokejové Slovensko a samozrejme aj mesto pod Urpínom, kde tento bývalý známy hokejista dostal svoje posledné angažmán. Banskobystrickí hráči pri utorkovom stretnutí na ľad vykorčuľujú s čiernymi páskami.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí hokejisti na ľad nastúpia s čiernymi páskami: Takto sa hráči dozvedeli o tragédii!
Zdroj: TASR

Ako uviedol Čas.sk, banskobystrickí hokejisti sa o smrti Miroslava Hlinku (†42) dozvedeli od asistenta Richarda Zedníka. Tréner baranov Miroslav Chudý, ktorý obeseného hokejistu v nedeľu našiel, na to nemal síl.

„Naposledy sme sa videli v piatok po zápase. Nič som si na ňom nevšimol. Je to tragédia, nevysvetliteľná. Musíme však ísť ďalej,“ povedal pre Čas.sk Zedník. „Je mi veľmi ľúto, už som sa z toho vyplakal, ale stále je to čerstvé. Bol to výnimočný človek a bude chýbať nielen mne, ale aj chlapcom v šatni a všetkým, ktorí ho poznali,“ dodal tréner Miroslav Chudý.

Miroslav Hlinka sa obesil na balkóne. Práve jeho trénerský kolega a šéf bystrickej striedačky Miroslav Chudý s ním bol v kontakte len niekoľko hodín pred tým, ako spáchal samovraždu.

Banskobystričania si uctili pamiatku na známeho hokejistu aj pri zimnom štadióne. Pred jeho vchodom horia desiatky sviečok, ale ľudia tam nosia aj kvety či dojímavé odkazy. Ako ďalej uvádza Čas.sk, obľúbeného hokejistu by mali podľa jeho rodiny pochovať už vo štvrtok alebo v piatok v Trenčíne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM