Jakub Forgács Krimi

Bystrickí colníci v akcii: U muža zaistili 101 litrov liehu, ktorý sa snažil predať cez inzerát

Banskobystrickí colníci zaistili 101 litrov destilátu, pri ktorom muž podľa polície nevedel preukázať pôvod a spôsob jeho nadobudnutia. Ponúkal ho na predaj prostredníctvom inzerátu uverejneného na internete.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí colníci v akcii: U muža zaistili 101 litrov liehu, ktorý sa snažil predať cez inzerát
Zdroj: Webnoviny.sk

„Predám vysokokvalitnú domácu pálenku, pálenú v oficiálnej pestovateľskej pálenici. Jedná sa o slivovicu a hruškovicu, 5 až 30 rokov starú. Vhodná na spoločenské akcie. Cena dohodou podľa odobratého množstva,“ písalo sa v inzeráte podľa hovorkyňe Colného úradu Banská Bystrica Miriam Miklošovej. Ako pokračovala, prostredníctvom neho ponúkal muž v okolí Krupiny cez internet na predaj destilát, ktorý ako uviedol, zdedil po starých rodičoch.

„Lieh vyrobený v pestovateľskej pálenici pritom podľa zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov nesmie byť predmetom ďalšieho predaja a ani uvádzania na trh a je určený výhradne na spotrebu pestovateľa a jeho domácnosti,“ vysvetlila hovorkyňa. Ako ďalej uviedla, na základe uverejneného inzerátu colníci kontaktovali predávajúceho a vykonali kontrolný nákup.

Počas kontroly podľa Miklošovej zistili, že muž nevie žiadnym dokladom preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia tovaru. "Stále tvrdil, že ho získal v rámci dedičského konania. V zmysle zákona colníci predmetný destilát zabezpečili. Výška daňového úniku je 557,50 eur, povedala hovorkyňa. Ako doplnila, v roku 2014 bolo v banskobystrickom regióne odhalených až deväť podobných prípadov porušenia zákona, pričom bolo zaistených 85 litrov destilátu rôzneho druhu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM