Jakub Forgács Hokej

Bystrickí barani vykorčuľovali proti Trenčanom: Na ľade súpera nedokázali bodovať

Po piatkovej prehre po samostatných nájazdoch s Popradom čakal baranov zápas v Trenčíne. Hráčom spod hradu Matúša Čáka patrila priebežne druhá priečka v Tipsport lige. Barani pred stretnutím trónili na piatom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí barani vykorčuľovali proti Trenčanom: Na ľade súpera nedokázali bodovať
Zdroj: TASR

Zápas dvoch popredných tímov Tipsport ligy začal lepšie hosťujúci tím, ale prvý gól dali domáci. V 5. minúte nahodený puk dokorčuľoval Novák a strelou povedľa Corbeila si otvoril strelecký účet v drese Trenčína. Vyrovnať mohol o tri minúty Extrenčan Mikula, jeho pohotová strela sa však odrazila od žŕdky Cháberovej bránky. Na opačnej strane preukázal skúsenosť Vozdecký, ale puk nedostatočne nadvihol. V 14. minúte mohol vyrovnať hosťujúci Šmach, s domácimi však opäť hrala konštrukcia brány. V závere mohli „barani“ ešte vyrovnať počas presilovky, ale ich snaha nebola korunovaná gólom.

Po prestávke sa hostia do Dukly zahryzli, avšak chýbal im moment prekvapenia. V 24. minúte Gillies zabojoval, získal puk pre Hudeca, jeho pokus však Chábera vyrazil. Na „baranoch“ bolo vidieť snahu otočiť stav stretnutia. V 32. minúte preukázali Banskobystričania väčšiu fyzickú silu, prepracovali sa aj k zakončeniu a so strelou Majdana mal gólman Dukly plné ruky práce. Paradoxne, gól opäť padol na opačnej strane klziska. Skúsený Petrovický šikovnou prihrávkou posunul do šance Gašparoviča a ten z predbránkového priestoru poslal domácich do dvojgólového vedenia. V 37. minúte sa uvoľnil Tománek, jeho pokus však Chábera stačil vytesniť mimo priestoru bránky. V závere neuspel ani Zigo a Dukla po 40 minútach viedla o dva góly.

V záverečnej časti hry sa Dukla snažila v prvom rade poctivo brániť a čakať na svoje šance. Banskobystričania sa zase snažili čo najskôr streliť kontaktný gól. V 49. minúte urobil chybu Dlouhý, ale jeho zaváhanie Tománek nevyužil. Tlak „baranov“ narastal. Do Kytnárovej nebezpečnej strely obrana v poslednej chvíli vložila hokejku. V čase silnejúceho tlaku hostí sa opäť presadili Trenčania. V 53. minúte vyťažil z minima maximum Hudec, keď do siete dorazil Rehákovu strelu. Niečo viac ako 5 minút pred naplnením riadneho hracieho času sa „baranom“ predsa len podarilo znížiť. Tománek si obkorčuľoval bránku, ponúkol puk Majdanovi, ten šancou nepohrdol a znížil na 3:1. Dukla záverečný tlak ustála a pripísala si cenné 3 body, hoci hostia boli lepším tímom.

Hlasy po zápase

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: „Sme radi, že sme zvíťazili nad ťažký súperom. Hostia boli v určitých fázach zápasu lepší, lepšie korčuľovali a vyhrávali osobné súboje. Posledná tretina sa hrala prevažne v našej tretine a dokázali sme ju zvládnuť po taktickej stránke.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Víťazstvo sme darovali Dukle. My sme hrali, ale góly sme nedávali. Keď sme sa dostali do zakončenia, zlyhali sme v koncovke. S jedným gólom nemôžeme pomýšľať na úspech.“

Dukla Trenčín – HC '05 Banská Bystrica 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

  • Góly: 5. L. Novák (Hlinka, Dlouhý), 36. Gašparovič (Petrovický, Holenda), 53. Hudec (Švec, Rehák) – 55. Majdan (Tománek)
  • Rozhodovali: J. Konc, Orolin – J.Tvrdoň, Výleta
  • Vylúčení: 3:1, bez využitia
  • 2205 divákov

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM