Jakub Forgács Hokej

Bystrickí barani s riešením dôležitého postu. Do bránky sa postaví český gólman

Reprezentoval Česko v mládežníckych kategóriách a na konte má aj jeden štart v Kontinentálnej hokejovej lige. Brankár Jan Lukáš novou posilou Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí barani s riešením dôležitého postu. Do bránky sa postaví český gólman
21
Galéria
Zdroj: TASR

Majster hokejovej Tipsport ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica posilnil brankársky post. Pod Urpín prichádza Čech Jan Lukáš, ktorý doteraz pôsobil v domácich súťažiach. O novej posile informovala oficiálna stránka „baranov“.

Z tímu slovenského majstra odišli po úspešnej sezóne brankárska jednotka Jason Bacashihua i Andrej Košarišťan, zmluva sa skončila aj Nathanovi Lawsonovi. Angažovanie Jana Lukáša (24) by malo byť riešením dôležitého postu. „Banská Bystrica mala o neho veľký záujem. Klub hľadal brankára s potenciálom aj skúsenosťami z dobrej súťaže. Našli by sa záujemcovia aj v českej extralige, ale vzhľadom k tabuľkovému odstupnému vyhrala iná možnosť. Jan sa napokon rozhodol pre Slovensko,“ uviedol Lukášov agent Michal Sivek pre hokej.cz.

Lukáš reprezentoval Česko v mládežníckych kategóriách a na konte má aj jeden štart v Kontinentálnej hokejovej lige za Lev Praha. V uplynulej sezóne pôsobil v HK Mladá Boleslav, predtým sa snažil presadiť v Sparte Praha. V sezóne 2016/2017 dosiahol v najvyššej českej súťaži 91,34 percentnú úspešnosť zásahov, no záver ročníka mu pokazil únavový syndróm. „Teraz je už v poriadku. Všetkých problémov sa zbavil a naplno trénuje. Už sa teší na novú výzvu,“ poznamenal Sivek.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zisku historického titulu baranov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Historický titul je v rukách bystrických hokejistov
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM