Monika Földešiová Rôzne

Bystrické strašidlá: Ľudí najviac máta stanica

Niekoľko týždňová akcia zameraná na poukázanie ošarpanosti a nevyužívanosti objektov v Banskej Bystrici sa skončila. V rámci nej ste mohli aj VY hlasovať o to, ktorá budova alebo iná stavba je na to najhoršie a zaslúžila by si okamžitú pozornosť. TOP

„Cieľom projektu bolo formou zasielania podnetov s fotografiami a následným hlasovaním zapojiť verejnosť do diskusie o stave budov v Banskej Bystrici, ktoré podľa domácich, ale aj návštevníkov mesta najviac špatia jeho vzhľad,“ informuje čitateľov nášho portálu Diana Vigašová z Banskobystrického okrášľovacieho spolku (BBOS). Druhá fáza projektu, samotné hlasovanie, trvalo do polovice júla. Teraz by podľa jej informácií mala nastať tá najťažšia a veľmi zdĺhavá etapa – oslovovanie majiteľov objektov zahrnutých do súťaže a to prostredníctvom otvorených listov a vyvolaním osobných stretnutí. „Snahou bude predovšetkým poskytnutie informácií o možných či plánovaných riešeniach nevyhovujúceho stavu, resp. hľadanie spoločných riešení v súčinnosti s mestom či širšou verejnosťou,“ pokračovala Vigašová.

Celkový počet hlasov, ktoré vytvorili rebríček tých najväčších strašidiel, je 1287. Na nelichotivom prvom mieste sa umiestnila „Autobusová stanica“, ktorá získala **480 **hlasov. Za ňou sa na druhom mieste nachádza budova „Starého Tesca“, s počtom hlasov 193. Na treťom mieste skončila budova bývalej „Slovenky“ so 135 hlasmi.

[blockquote]„BBOS bude plniť úlohu informátora a bude žiadať od vlastníkov vyjadrenia o zámeroch s budovou, prípadne konkrétnych dátumoch realizácie projektov. Očakáva sa spolupráca s Mestom Banská Bystrica, ktoré vyjadrilo ochotu spolupracovať pri hľadaní riešení stavu niektorých budov,“ povedala zástupkyňa z BBOS. [/blockquote]

Verejnosť bude prostredníctvom webovej stránky Banskobystrického okrášľovacieho spolku www.bbos.sk informovaná o stave a plánovanom zámere vlastníkov všetkých zúčastnených „strašidiel“.

[blockquote]Kom­pletné výsledky:

  1. MIESTO Autobusová stanica – 480 hlasov
  2. MIESTO Staré Tesco – 193 hlasov
  3. MIESTO Slovenka – 135 hlasov
  4. MIESTO Nákladná stanica pod kameňolomom – 129 hlasov
  5. MIESTO Kaštieľ Radvanských – 102 hlasov
  6. MIESTO Kino Hviezda – 99 hlasov
  7. MIESTO Letná vila Pod Kalváriou – 81 hlasov
  8. MIESTO Historická budova na nám. Š. Moysesa – 68 hlasov[/bloc­kquote]

foto: bbos.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM