Marcel Páleš Samospráva

Neformálne stretnutie vedenia mesta s biznismenmi: Hovorilo sa o Bystrickom mori!

V utorok bol zástupcom miestnych podnikateľov, poslancom a zástupcom spoločností podnikajúcich v oblasti cestovného ruchu predstavený projekt plánovaného akvaparku. Pracovný názov je už dlhšie známy - Bystrické more.

Vedenie mesta sa snaží osloviť miestnych podnikateľov, ktorí by mohli mať záujem vybudovať v meste pod Urpínom celoročnú vodnú atrakciu. Jej prepojenie s lyžiarskymi strediskami v okolí by podľa slov prednostu MsÚ bolo pre mesto a rozvoj cestovného ruchu kľúčové. Na stretnutí bola prítomná viceprimátorka mesta Banská Bystrica Katarína Čižmárová a prednosta MsÚ Miroslav Rybár.

120 nových pracovných miest a iné výhody

Medzi nesporné výhody by patrili aj väčšie finančné prostriedky v rozpočte mesta za dane z ubytovania, revitalizácia existujúceho kúpaliska, podpora stavebníctva v regióne a nové pracovné miesta. „Podľa odhadov by mohlo byť vytvorených približne 120 nových pracovných miest a s prílivom turistov by sa zvýšil aj zisk poskytovateľov služieb na území mesta,“ prezradila hovorkyňa mesta Martina Kanisová.

Prednosta MsÚ Miroslav Rybár privítal prítomných na tomto neformálnom stretnutí, ktoré malo, podľa jeho slov, slúžiť ako diskusia o predkladanom projekte. „Od dnešného stretnutia očakávam nápady a inšpirácie, ako sa dá tento projekt uchopiť. Bol by som rád, keby boli vyslovené návrhy, ale aj kritika, ktorú by sme do projektu mohli zapracovať,“ povedal Miroslav Rybár.

Veľký potenciál oblasti

Vizualizáciu projektu, ktorého pracovný názov je Bystrické more, predstavil projektant Pavol Fischer, ktorý stojí za vznikom významných akvaparkov na Slovensku, ale napríklad aj v Srbsku a Gruzínsku. Prítomným vysvetlil, že ide zatiaľ iba o ideový námet, ktorý poukazuje na veľký potenciál oblasti, v ktorej by nový akvapark mohol vzniknúť. „Táto oblasť je výnimočná, pretože je to jeden celistvý športovo-relaxačný areál. V tom vidím jej jednoznačnú výhodu,“ povedal Pavol Fischer.

Predstavitelia podnikateľskej obce na stretnutí predostreli svoje otázky a názory na predstavený projekt. Veľmi kladne hodnotili snahu mesta vybudovať v Banskej Bystrici atrakciu, ktorá pritiahne viac turistov, a teda aj potrebný kapitál. „Vedenie mesta by chcelo v podobných stretnutiach pokračovať a spolupracovať s miestnymi podnikateľmi na rozvoji myšlienky vybudovania akvaparku v Banskej Bystrici,“ dodala Kanisová. V blízkej budúcnosti plánuje vedenie mesta predstaviť projekt aj širokej verejnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM