Jakub Forgács Iné športy

Bystrické kúpalisko bude žiť biatlonom. Sily si tu zmeria takmer 120 pretekárov

Areál zimných športov na kúpalisku je obľúbeným miestom zimných radovánok Bystričanov. Už onedlho sa však dočká veľkého športového sviatku!

Ilustračný obrázok k článku Bystrické kúpalisko bude žiť biatlonom. Sily si tu zmeria takmer 120 pretekárov
7
Galéria

Vďaka kvalitným podmienkam na bežkovanie zažíva Areál zimných športov rekordné čísla v návštevnosti aj tento rok. Po minuloročných pozitívnych ohlasoch sa už počas najbližšieho víkendu, 27. a 28. januára, stane po druhý raz dejiskom mestského biatlonu. Na štart sa postaví takmer stodvadsať mladých talentov z osemnástich športových klubov, medzi ktorými nebudú chýbať ani pretekári z Českej republiky. Druhé kolo banskobystrického mestského biatlonu je zaradené do seriálu slovenského Viessman pohára v zimnom biatlone v žiackych kategóriách.

„Dobré referencie z minulého roka neostali bez odozvy. Vďaka výbornej spolupráci s vedením mesta, vynikajúcej príprave tratí pracovníkmi ZAaRES-u, privítame na štarte už aj zahraničných pretekárov. Pozývame športových priaznivcov a rodičov s deťmi, aby prišli povzbudiť mladých športovcov. Spoločne uvidíme pravé športové zápolenia a nefalšovanú radosť, akú dokážu prejaviť iba deti. Tešíme sa na Vás,“ pozýva PR manažér Milan Bagačka zo Slovenského zväzu biatlonu.

V sobotu sa začnú súťaže nástrelom o 11:00. Štart samotných rýchlostných pretekov je naplánovaný na 12:00. Predpokladaný koniec sobotňajšieho zápolenia je o druhej popoludní. V nedeľu súťaž pokračuje skúšobným nástrelom o 10:00, so začiatkom pretekov o 11:00. Organizátori vyhlásia výsledky v nedeľu, približne 30 min. po dobehnutí posledného pretekára. Podujatie by sa malo skončiť do 13:00. V čase pretekov bude bežkársky okruh pre športujúcu verejnosť uzavretý.

V OBRAZOCH: Mestský biatlon v Banskej Bystrici
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM