Monika Obrtalová Rôzne

Bystrické kultúrne leto odštartoval cirkus

Pestrofarebná mozaika koncertov, vystúpení, tvorivých dielní, súťaží a dobrej nálady čaká v týchto dňoch návštevníkov Banskej Bystrice. Podujatie nazvané Cirkus leto, ktoré včera začalo na Námestí SNP potrvá až do 25. júna a odohrá sa pod symbolickým

Súčasťou podujatia Cirkus leto budú klauniáda a vždy popoludní aj vystúpenia detí banskobystrických materských škôl. Sprevádzať ich bude maskot podujatia – kamarátka Lukrécia, dievča s oranžovými vlasmi a veľkou mašľou. Škôlkári spolu s ňou začnú spoznávať pocit účinkovania na divadelných doskách, ktoré znamenajú svet. // „V júnovom programe na Námestí SNP nechýbajú koncerty detských speváckych súborov, bábkové predstavenia, tanečné vystúpenia či už v modernom, ale i vo folklórnom rytme. Predstaví sa tanečná škola i swingový orchester. No a priaznivcov si určite nájdu aj tvorivé dielne, ale aj koncert Márie Podhradskej deťom, po ktorom bude v piatok 25. júna nasledovať pokus o vytvorenie rekordu s najväčším počtom hrajúcich sa rodičov s deťmi na jednej ploche,“// uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová.

Cirkus leto bude tohto roku úvodným podujatím banskobystrického kultúrneho leta. Vlani ním bolo podobné podujatie nazvané Šapito. „Jedenásťdňový blok programov sa návštevníkom páčil. Ich priaznivé reakcie nás inšpirovali k tomu, aby sme podujatie rozšírili nielen časovo, ale aj pestrosťou a počtom programov. Teraz ich bude 24, teda o desať viac ako pred rokom,“ uviedol riaditeľ banskobystrického PKO Peter Danáš. Dodal, že Cirkus leto i ostatné podujatia banskobystrického kultúrneho leta určite prispejú k oživeniu cestovného ruchu v meste pod Urpínom.

Zdroj: TASR Foto: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM