Jakub Forgács Kultúra

Bystrické Kino v bazéne zažilo enormný nápor: Do areálu gymnázia prišiel rekordný počet návštevníkov

Nevšedný projekt bystrických študentov sa teší veľkému záujmu. Hoci sa v Kine v bazéne premieta pod holým nebom, na nádvorí gymnázia, priestor pre nápor divákov prestáva postačovať.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické Kino v bazéne zažilo enormný nápor: Do areálu gymnázia prišiel rekordný počet návštevníkov
Zdroj: Dnes24.sk

Dva mesiace podujatí majú za sebou organizátori projektu Kino v bazéne, ktorí sa usilujú priniesť život do avantgardného nádvoria Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici. Dokopy 1500 návštevníkov a návštevníčok priviedlo organizátorov k úvahám, či sa dá ožívajúce priestranstvo nádvoria „vypredať“. „Postupne zisťujeme, že priestor má svoje limity. Ako kapacitné, tak aj akustické,“ povedal Slavo Sochor, jeden zo zakladateľov Kina v bazéne, po júlovej projekcii filmu Kandidát, na ktorú zavítalo skoro 300 divákov a diváčok. „Tešíme sa, keď vidíme, ako opomenuté miesto na bystrickej mape kultúrne ožíva,“ dopĺňa Sochor.

Druhý ročník Kina v bazéne by mal vo svojom fungovaní zotrvať až do konca letných dní. Roland Maťaš, ďalší z tvorcov projektu, tvrdí, že augustový program osvieži všetky divácke skupiny. „August ponúka každý týždeň čosi iné. Nové animované filmy,európske kino, hollywoodsky blockbuster, cestopis, no a na záver jedno prekvapenie,“ povedal Maťaš.

Tak trochu netradičné bude premietanie dokumentárnej road-movie Trabantom až na koniec sveta (21. august), na ktoré zavíta aj Marek Slobodník, jeden z členov filmovejvýpravy, ktorá prešla viac ako 21 000 kilometrov naprieč Južnou Afrikou. Po filme Marek v bazéne odpovie na divácke otázky.

Prekvapením na záver augustového programu bude prvý tohtoročný živý koncert. 28. augusta Kino v bazéne uvedie speváčku Andreu Bučko, ktorá v sprievode klavírupredstaví svoje dve tváre: krehkú šansonierku a nahnevanú umelkyňu zároveň.V podobnom duchu sa bude niesť aj jej druhý album Polarity, ktorý má vyjsť na jeseň.

Foto: Kino v bazéne

Kino v bazéne zažilo enormný nápor divákov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM