Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystrické dominanty zažiaria na modro. Ľudí na námestí spojí krásna myšlienka

Modrý Barbakan či Hodinová veža a námestie plné horiacich sviečok. Pri akej príležitosti sa dočkáme nevšedných okamihov?

Ilustračný obrázok k článku Bystrické dominanty zažiaria na modro. Ľudí na námestí spojí krásna myšlienka
5
Galéria
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme sa v nedeľu 2. apríla 2017 spolu so svetovými dominantami rozsvieti na modro aj Barbakan, Budova Europa SC a hodinová veža na Námestí SNP.

O 20:00 sa pod vežou na námestí stretnú aj rodiny s deťmi a dospelými osobami s autizmom a ich sympatizanti a symbolicky zapália sviečky.

Prebiehať budú aj sprievodné akcie v duchu šírenia povedomia o autizme. Od 24. do 28. apríla Iný uhol vnímania – vernisáž mladých mužov s autizmom M. Golemu a M. Balca v modlitebni Cirkvi Adventistov Siedmeho dňa. 29. apríla o 16:00 sa bude konať Benefičný koncert na Kollárovej ulici. Konať sa bude pod záštitou primátora Jána Noska. Výťažok z koncertu bude venovaný Občianskemu združeniu Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom (SPOSA BB)

V neposlednom rade sa chystá 4. ročník celoslovenského stretnutia rodín s autizmom a iných komunít s názvom Ži a nechaj žiť 2017. Konať sa bude 20. mája v priestoroch Špeciálne základnej školy na Ďumbierskej.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Hodinová veža v Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM