Jakub Forgács Kultúra

Bystrické divadlo mieri do sveta: Slovensko bude reprezentovať na medzinárodnom tanečnom festivale

Viac než pestrý... Aj tak by sa dal označiť program banskobystrického divadla v nadchádzajúcom roku. Už v lete sa so svojim predstavením odprezentuje na prestížnom medzinárodnom festivale.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické divadlo mieri do sveta: Slovensko bude reprezentovať na medzinárodnom tanečnom festivale
Zdroj: Dnes24.sk

Prezentovať svoju tvorbu a slovenský súčasný tanec je dlhodobou ambíciou banskobystrického Divadla Štúdio tanca, ktoré pokračuje v zájazdoch aj v období končiacej divadelnej sezóny. Detskému publiku sa dnes podľa projektovej manažérky divadla Ľubice Demianovej predstaví v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie na festival Tancuj, tancuj!

Festival sa podľa nej tradične koná ako oslava Medzinárodného dňa tanca. „Divadlo tu odohrá interaktívne a hravé predstavenie pre deti Dotkni sa tanca. V pondelok 5. mája sa divadlo predstaví v nevšednom priestore košickej Kunsthalle s predstavením Veselosti minulosti, s ktorým reprezentovalo Slovensko napríklad aj vo francúzskom Marseille a španielskom Madride. V pondelok 9. júna sa predstavenie Veselosti minulosti objaví na pôde Slovenského národného divadla v Bratislave,“ pokračovala Demianová. Tanečnú inscenáciu uvedú v rámci festivalu eurokontext.sk, na ktorom sa predstaví 35 inscenácií z trinástich divadiel a siedmich krajín Európy.

Divadelnú sezónu 2013/2014 ukončí Divadlo Štúdio tanca na 10. ročníku martinského festivalu divadiel na Slovensku Dotyky a spojenia. V piatok 27. júna uvedie predstavenie Babylonská veža, choreografický debut Tibora Trulika, dlhoročného člena umeleckého súboru Divadla Štúdia tanca. „Ani počas divadelných prázdnin sa v divadle neoddychuje, pretože v júli Divadlo Štúdio tanca reprezentuje Slovensko na medzinárodnom tanečnom festivale Dance and Non-Verbal Theatre Festival San Vincenti v chorvátskom Záhrebe s predstavením Veselosti minulosti,“ podotkla Demianová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM