Jakub Forgács Rôzne

Bystrické cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi banskobystrickými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

„Hneď mi napadla križovatka pri Shellke, smerom na Brezno. Vždy, keď nefunguje svetelná signalizácia a idem z obchvatu na Sásovú, iba pevne chytim volant a čakám, kto do mňa zboku napáli, Človek ide od cementárne, myslí si, že je na hlavnej, tak ani nespomalí a hneď je nehoda,“ vysvetľuje vodič Michal. S jeho slovami súhlasili aj ďalší naši respondenti, ktorých sme oslovili. (foto v galérii č. 1)

Problematickou je však podľa slov banskobystrických vodičov aj križovatka na opačnom konci mesta. „Križovatka zo Zvolenskej cesty na Sládkovičovu ulicu, keď chceš ísť smer Kremnička… Ráno je tam skoro nemožné odbočiť,“ povedal Michal a ako doplnil, keď čaká, postavia sa autá a vodiči vôbec nevidia, či niečo ide z pravej strany. Viacerí vodiči s ním súhlasili a poznamenali, že je to tam „narvané“ autami hlavne medzi siedmou a ôsmou hodinou. (foto 2)

Našu trojicu obávaných miest uzatvára cesta v centre mesta. „Úplne nechutné je stretnúť autobus pod STV-čkou. V tých pravouhlých zákrutách, v kopci, hlavne smerom hore,“ povedala Bystričanka Martina so slovami, že v takom prípade musí vodič cúvnuť dolu kopcom, ak si autobus nevšimne dostatočne skoro. „Proste musíte zastať v polke kopca, aby prešiel autobus,“ potvrdil Martinine slová ďalší z vodičov. (foto 3)

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na bystrica@global24.sk.

Čítajte tiež:

Bystrica už o pár dní otvorí novinku pre psíčkarov: Miesto, kde sa môžete s vašimi miláčikmi z celej chuti vyblázniť!

Poslanci sa stotožnili s názorom Bystričanov: V mestských častiach majú nastať veľké zmeny

Toto sú miesta v Bystrici, kde si podľa vodičov treba dávať extra pozor
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM