Správy

Bystrická Rooseveltka s novým označením. Stane sa nemocnicou citlivou k opusteným deťom

Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta sa bude môcť pýšiť nevšedným označením. Pozrite, vďaka čomu si ho vyslúžila!

Ilustračný obrázok k článku Bystrická Rooseveltka s novým označením. Stane sa nemocnicou citlivou k opusteným deťom
4
Galéria
Zdroj: TASR

Od mája 2018 bude Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) F.D. Rooseveleta Banská Bystrica označená ako Nemocnica citlivá k opustením deťom. Toto ozančenie nemocnica získala vďaka tomu, že je od júna 2016 na pôde nemocnice spustený projekt Kufríky pre Kukulíkov a od januára tohto roku spustený projekt Dominiky pre Kukulíkov.

"Som veľmi rada, že téma opustených detí v poslednom období stále viac a viac rezonuje v povedomí spoločnosti. Neonatologická klinika SZU FNsP F.D. Roosevelta sa prostredníctvom spolupráce s občianskym združením Návrat veľmi rada podieľa na zmierňovaní dôsledkov nepriaznivého štartu do života opustených novorodencov,“ povedala MUDr. Jana Nikolínyová, prednostka Neonatologickej kliniky SZU FNsP F.D. Roosevelta.

V stredu 23.mája 2018 bude v nemocnici realizovaný seminár s názvom Narodení do samoty s podtitulom Seminár pre lekárov a zdravotné sestry o opustených deťoch. Lekári a zdravotné setry sú prví ľudia, ktorí sú v kontake s dieťaťom po jeho strate pôvodnej rodičovskej osoby. Výskumy mozgu posledných desaťročí preukázali, že závažná nepriaznivá udalosť z raného detstva, ako napríklad opustenie dieťaťa, spôsobuje škodlivé zmeny na mozgu dieťaťa. Preto je dôležité včas a odborne samotu dieťaťa ukončiť a pomôcť mu, tento kritický čas prečkať. Sme radi, že FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica sa stala nemocniciou, v ktorej bude zmierňované utrpenie detí opustených po pôrode.

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM