Jozef Legéň Správy

Bystrická hodinová veža opäť ožije: Už onedlho si vychutnáme jedinečný pohľad na námestie

Banskobystričania i návštevníci nášho mesta majú dôvod na radosť. Už onedlho si budú môcť bezpečne vychutnať jedinečný pohľad na Námestie SNP z vtáčej perspektívy.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická hodinová veža opäť ožije: Už onedlho si vychutnáme jedinečný pohľad na námestie
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok bola demontovaná posledná časť lešenia na dominante Námestia SNP – Hodinovej „šikmej“ veži. Stavebné práce na ochodzi i fasáde sú tak definitívne ukončené a pred finálnym sprístupnením veže sa čaká na záverečnú fázu rekonštrukcie.

Otvoreniu historickej pamiatky musí totiž nevyhnutne predchádzať vymaľovanie interiéru, oprava interiérových omietok schodiska a upratovacie práce. Na slávnostné otvorenie a sprístupnenie Hodinovej veže počas letnej sezóny sa tak obyvatelia mesta i návštevníci Banskej Bystrice môžu tešiť v prvej polovici augusta.

„Veľká chvíľa otvorenia našej unikátnej Hodinovej veže je veľmi blízko pred nami a už onedlho sa nádherný pohľad na naše Námestie SNP stane realitou pre všetkých domácich obyvateľov i turistov nášho mesta. Okrem ponuky tohto atraktívneho zážitku ma najviac teší, že im už dnes vieme garantovať to najdôležitejšie – bezpečnosť,“ skonštatoval primátor mesta Peter Gogola.

Foto: Vlado Veverka

Jedinečný pohľad na Námestie SNP z vtáčej perspektívy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM