Jakub Forgács Futbal

Bystrická 17-tka bojovala o československý pohár: Zápas vyvrcholil penaltovým rozstrelom

Na trávniku sa stretli šampióni dvoch líg. Mladíci spod Urpína si zhodou náhod svoje sily zmerali práve s českým klubom, s ktorým sa Dukla iba prednedávnom dohodla na spolupráci. Vieme, ako dopadli...

Ilustračný obrázok k článku Bystrická 17-tka bojovala o československý pohár: Zápas vyvrcholil penaltovým rozstrelom
Zdroj: TASR

Ako uvádza oficiálny web futbalového klubu Dukla Banská Bystrica, v utorok sa v Púchove v rámci zápasu o československý pohár stretli dva najlepšie celky Slovenska a Českej republiky futbalistov do 17 rokov. Šampiónmi skončenej sezóny oboch líg v tejto vekovej kategórii sa zhodou okolností stali kluby, ktoré práve v týchto dňoch nadviazali nadštandardnú spoluprácu.

FK Dukla Banská Bystrica U17 ako víťaz Dôvera I. ligy mladšieho dorastu mala za súpera mladých hráčov Viktorie Plzeň. Hráči Dukly vstúpili do zápasu aktívnejšie a v celom prvom dejstve českým súperom nedovolili ohroziť svoju bránu. Naopak, Branislav Vitek či Erik Hric mali góly na svojich kopačkách. No úspešní neboli. Do kabín sa tak odchádzalo za bezgólového stavu.

Trest za nepremenené šance prišiel hneď v úvode druhého polčasu, kedy si svoje šťastie vybrali hostia. Tí v rýchlom slede premenili dva svoje strelecké pokusy a razom viedli dvojgólovým rozdielom. Zverenci Dušana Tótha ale neboli počas svojej ligovej sezóny zvyknutí prehrávať, a tak okamžite pridali na obrátkach. To sa prejavilo na góle Hrica z hry a následne i z penalty, a tak sa v riadnom hracom čase zápas skončil remízou 2:2. V penaltovom rozstrele však boli úspešnejší hostia, a tak FK Dukla Banská Bystrica U17 – FC Viktoria Plzeň U17 napokon 2:3. Mladí hráči Dukly si však práve na tomto zápase prebrali medaile za víťazstvo v skončenej sezóne Dôvera I. ligy mladšieho dorastu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM