Michal Majer Hokej

Bystrici nepomohli k výhre ani retrodresy

Ani v dresoch pripomínajúcich slávne časy banskobystrického hokeja sa našim hráčom nepodarilo zaknihovať víťazstvo. Už piata prehra v rade, tentokrát s Košicami, znamená, že do play-off idú Barani v naozaj biednej forme.

HC'05 B. Bystrica- HC Košice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 10. Lažo, 29. Weissmann – 16. Deyl, 37. Fabuš, 51. Jenčík

Rozhodcovia Müllner – Staňo, Novák, vylúčení 9:6, navyše Hlinka 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Lažo (obaja Bystrica) 10 min+10 min a DKZ za nešportové správanie, presilovky 1:2, v oslabení 0:0, 3181 divákov.

Domáci si slávne časy histórie pripomenuli v retro dresoch Iskry, aj osobnosti klubu ocenili a rýchlo sa stihli dostať v zápase do vedenia. V 10. min Lažo krásne zužitkoval nahrávku Kolbu, obišiel aj brankára a pohodlne skóroval. Na vývine zápasu sa dosť podpísali vylúčenia a v 15. min Hlinkov zákrok na Bartoša, po ktorom šiel center domácich predčasne pod sprchy. V presilovke piatich na troch Deyl po šachovnicovej kombinácii vyrovnal, ďalší gól však už zo seba Košičania pri následnej prevahe o dvoch hráčov nevyžmýkali, a tak trochu nahrali na smeč ‚baranom‘.

V 29. min po strele Kolbu od modrej a dorážaní Hvilu ukázal najlepší cit na gól v tlačenici pred bránkou Weissmann, o odpoveď z druhej strany sa postaral v 37. min taktiež v presilovke z ostrého uhla Fabuš. V 21. min trafil bombou spoza modrej hornú žŕdku, robotu mal aj videorozhodca a video rozhodlo aj o platnosti jeho vyrovnávajúceho gólu. V zápase ani tak nešlo o body, no mužstvá si nič nedarovali, na ľade sa dosť iskrilo a v kombináciách nezaháľalo.

V tretej tretine si mohli obe mužstvá vyskúšať aj playoffový variant, keď o osude zápasu rozhoduje jediný gól a spolieha sa na brejky a dôslednú obranu. Práve z brejku padol aj tretí gól hostí v 51. min, Jenčík v prečíslení zobral zodpovednosť na seba, vystrelil do Šimonoviča a tomu puk prepadol za bránkovú čiaru. O pár sekúnd neskôr mali na hokejkách vyrovnanie Sýkora i Paľov, brankár Hudáček však z arzenálu vytiahol čarovné zákroky a aj on sa zaslúžil, že Bystričania potiahnu do playoff s piatimi prehrami za sebou. V závere zavládla na ľade zbytočná nervozita s viacerými vylúčeniami, ktoré viac zahrali do kariet Košičanom. Na riziko pri power-play siahli domáci 2:01 min pred koncom, avšak s márnou kanonádou.

Zdroj: TASR

Bystrici nepomohli k výhre ani retrodresy
1
Galéria
bbhokejke
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM