Jakub Forgács Rôzne

Bystričanov spojí susedská burza: Martin Geišberg vystúpi priamo na Sídlisku

Nie je burza ako burza. Presvedčiť sa o tom budete môcť už onedlho, priamo medzi panelákmi v Banskej Bystrici. Okrem predaja či nákupu zažijete aj dávku kvalitnej hudby!

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov spojí susedská burza: Martin Geišberg vystúpi priamo na Sídlisku
Foto: Veronika Senkova / Zdroj: bystrica.dnes24.sk

Po mesiaci opäť ožije banskobystrická časť mesta Sídlisko a nielen susedskou burzou ako naposledy. Tentoraz bude súčasťou podujatia i folkový koncert Martina Geišberga. Susedské podujatie sa uskutoční pri betónových kruhoch na Triede SNP (pri bývalej soche Lenina) v nedeľu 21. augusta od 17:00 do 20:00.

Akciu organizuje občianske združenie (OZ) EnviroFuture v spolupráci s OZ Umenie na Hornej, ktoré pripravilo program pre rodiny s deťmi, mladých i seniorov.

„Od 17:00 bude prebiehať susedská burza, ktorá sa týka kníh, bižutérie, oblečenia, rôznych umeleckých predmetov. Folkový koncert Martina Geišberga sme naplánovali na 18.30 h. Začiatok koncertu sme sa rozhodli posunúť, pretože o 17:00 si návštevníci budú môcť pozrieť v Robotníckom dome rozprávku Šašo múdrejší ako kráľ od Divadla Hotel Mária. Tí, ktorí nepôjdu na rozprávku, posedia si so susedmi a priateľmi, budú piknikovať a prezrú si burzu,“ priblížila Eva Ščepková z OZ EnviroFuture.

Združenie sa venuje environmentálnemu vzdelávaniu a zveľaďovaniu verejných priestorov. V minulom roku si vybralo banskobystrické Sídlisko, doplnilo v tejto lokalite lavičky, odpadkové koše, namaľovalo 59 lavičiek a zrealizovalo prvú etapu skrášlenia starej nefunkčnej fontány. Začiatkom roka v spolupráci s SOS/BirdLife Slovensko osadilo 12 vtáčích búdok.

Čítajte tiež:

FOTO: Kino v bazéne pritiahlo stovky návštevníkov. Čerešničkou koprodukčná novinka

Čo prinesie nový týždeň v Bystrici a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa

V auguste majú Bystričania o zábavu postarané. TOP 10 akcií druhej polovice prázdnin

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM