Jakub Forgács Správy

Bystričanov hnevajú zničené chodníky: Čo hovorí mesto na pálčivý problém?

Pálčivým problémom Banskej Bystrice sú chodníky, ktoré sú na mnohých miestach v dezolátnom stave. Situácia obzvlášť hnevá obyvateľov najväčšieho sídliska v našom meste. Obrátili sme sa preto na kompetentných, aby sme zistili viac o tom, čo sa s nelichotivou situáciou plánuje robiť.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov hnevajú zničené chodníky: Čo hovorí mesto na pálčivý problém?
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci by sme Rudohorskú ulicu mohli nazvať hlavnou tepnou Sásovej, chodníky popri nej o tom nesvedčia. Sú v dezolátnom stave, ich povrch sa drobí a určite nie sú dobrou vizitkou pre naše mesto. Na tento problém sme sa boli pred pár dňami pozrieť s našim štábom osobne. Náš článok rozpútal diskusiu aj na sociálnej sieti a mnohí ľudia tam vyjadrili svoje rozhorčenie zo stavu chodníkov nielen v Sásovej, ale aj v celom meste. Obrátili sme sa preto aj na kompetentných, aby nám k tejto téme povedali viac.

„Ide o chodník, ktorý je spojnicou Sitnianskej a Rudohorskej ulice v časti nad nákupným strediskom. Tento chodník nebol rekonštruovaný a od jeho vybudovania v 80-tych rokoch boli na časti chodníka vykonané lokálne opravy,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora. „Chodník správca miestnych komunikácií eviduje v zozname opráv a rekonštrukcií miestnych komunikácií,“ reagovala na otázku, kedy by sa mohol dočkať opravy.

Kľúčom k výberu chodníkov a ciest na opravu je podľa jej slov predovšetkým intenzita motorovej dopravy a význam tej ktorej komunikácie z hľadiska cestnej siete, resp. frekventovanosť chodcov na chodníkoch. „Na výber vplýva taktiež závažnosť poškodenia komunikácie,“ doplnila hovorkyňa.

„Priebežná kontrola stavu miestnych komunikácií je kompetenciou správcu miestnych komunikácií, teda pracovníkov oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí,“ povedala. Ako pokračovala, mesto Banská Bystrica vlastní a spravuje približne 170 km miestnych komunikácií – vozoviek a toľko isto, teda približne 170 km chodníkov a ďalšie spevnené plochy, parkoviská. „Samozrejme, mesto prijíma podnety aj od obyvateľov a vníma to ako vhodnú spoluprácu občanov s mestom,“ dodala Kanisová.

Zničené chodníky na najväčšom bystrickom sídlisku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM