Marcel Páleš Krimi

Návšteva, na ktorú nezabudne: Bystričanku okradli o tisíce eur!

Ďalšia okradnutá dôchodkyňa má hlavu v smútku. Dvaja neznámi páchatelia si tentoraz vyhliadli staršiu ženu (82). Podľa polície jej do bytu vošli pod zámienkou, že jej prišli vyplatiť príspevok na dôchodok.

Ilustračný obrázok k článku Návšteva, na ktorú nezabudne: Bystričanku okradli o tisíce eur!
Zdroj: TASR

Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje ďalší prípad okradnutej dôchodkyne. V stredu v popoludňajších hodinách podľa slov polície dvaja doposiaľ nezistení páchatelia okradli 82-ročnú dôchodkyňu v jej byte na Jilemnického ulici v Banskej Bystrici.

Pripravili ju o viac ako 3400 €

„Majiteľka bytu ich vpustila do bytu pod zámienkou, že jej prišli vyplatiť príspevok na dôchodok z fondu európskej únie a žiadali si rozmeniť bankovku v hodnote 500 €,“ uviedla hovorkyňa Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Poškodená podľa polície priniesla obal s finančnou hotovosťou, v ktorej sa nachádzali bankovky hodnoty 50 € a finančné prostriedky v českej mene, pričom tento obal mala položiť k nim na stôl. „Páchatelia ju zahovorili a následne odišli aj s celým obalom. Dôchodkyňu pripravili krádežou peňazí o 3400 eur a 2500 českých korún,“ dodala Faltániová.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a po páchateľoch stále pátra. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Upozornenie polície pre všetkých občanov

Polícia preto odporúča všetkým občanom a najmä dôchodcom, že ak cudzia osoba zazvoní pri ich dverách a predstaví sa ako pracovník akejkoľvek spoločnosti a tvrdí, že prišiel odovzdať výhru, preplatok alebo príspevok, aby takéto osoby nevpúšťali do svojich príbytkov.

„Nerozprávajte sa s nimi a neprejavte záujem o vyplatenie peňazí. Okamžite kontaktuje políciu na čísle 158. Dôležite je, aby ste mali na pamäti, že žiadna spoločnosť nevypláca peňažné výhry v hotovosti prostredníctvom svojich zamestnancov a nenosí preplatky a príspevky domov občanom,“ zdôrazňuje Faltániová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM