Jakub Forgács Krimi

Bystričanka obeťou lúpežného prepadu za bieleho dňa. Okoloidúci neváhali konať!

V Banskej Bystrici došlo k hrozivému lúpežnému prepadu. Podľa slov polície mladík Bystričanku búchal o sklenený výklad. Čo sa vlastne stalo na chodníku?

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka obeťou lúpežného prepadu za bieleho dňa. Okoloidúci neváhali konať!
Zdroj: TASR

„Vyšetrovateľ Policajného zboru v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu lúpeže muža (23), občana Ukrajiny. V nedeľu okolo 8:43 na Námestí slobody v Banskej Bystrici, lúpežne prepadol dôchodkyňu (72) z Banskej Bystrice,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Odzadu pristúpil k poškodenej, keď kráčala po chodníku a kričal na ňu, aby mu dala tašku. Následne ju jednou rukou chytil za bundu a druhú ruku mal zovretú v päsť a stále kričal, aby mu dala tú tašku. Začal do nej strkať, až sa dostali k výkladu jedného z obchodov, kde ju niekoľko krát buchol o sklenený výklad. V tom čase prechádzalo okolo vozidlo, ktorého vodič zastavil a prišiel poškodenej na pomoc. Keďže celú udalosť videla aj žena, ktorá v parku venčila psa, ihneď to oznámila polícii,“ pokračovala hovorkyňa.

„Vďaka týmto ľuďom, ktorým to, čo videli nebolo ľahostajné, policajti zadržali páchateľa na mieste činu a poškodenej dôchodkyni nevznikla žiadna škoda ani neutrpela žiadne zranenia. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby,“ dodala Faltániová so slovami, že keďže sa lúpežného prepadnutia dopustil na chránenej osobe, môže byť potrestaný odňatím slobody na sedem až 12 rokov.

Čítajte tiež:

Tragédia pri Donovaloch: Paraglajdista (†25) neprežil!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM