Jakub Forgács Rôzne

Bystričania vyrazia do práce na bicykli: V meste šliapne do pedálov 59 tímov, zapojí sa aj primátor

Miesto auta či autobusu si desiatky Bystričanov radšej zvolili dvojkolesových tátošov. V rámci projektu Do práce na bicykli si 59 bystrických tímov zmeria sily nielen medzi sebou, ale aj na národnej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania vyrazia do práce na bicykli: V meste šliapne do pedálov 59 tímov, zapojí sa aj primátor
Zdroj: Dnes24.sk

Už tretí ročník celomestskej súťaže Do práce na bicykli odštartuje v Banskej Bystrici vo štvrtok o 17:00 na Medokýši. Tento rok sa v našom meste prihlásilo do súťaže 59 tímov, pričom spolu je to až 181 súťažiacich. V roku 2013 ju absolvovalo 45 súťažných tímov, ktoré tvorilo 136 súťažiacich. Tí spoločne najazdili 25 017 kilometrov. Tak ako minulý rok, aj v roku 2014 sa do súťaže zapojí aj primátor mesta Peter Gogola a jazdiť bude za tím mestského úradu.

V tomto ročníku budú prvýkrát súťažiť okrem Banskobystričanov aj obyvatelia ďalších 29 miest. Keďže súťaž Do práce na bicykli bude prebiehať už aj na celoslovenskej úrovni, okrem mestského vyhodnotenia sa účastníci môžu tešiť aj na porovnanie výsledkov v rámci všetkých zúčastnených miest.

„Súťaž Do práce na bicykli hodnotím ako veľmi úspešný projekt, ktorý má potenciál zapojiť mnoho ľudí a kolektívov z mesta a prispieť tak k rozvoju diskusie o potrebe nemotorových spôsobov dopravy a alternatíve individuálneho motorizmu. To, že súťaž bude tento rok prebiehať aj v iných mestách, nielen v Banskej Bystrici, je neklamným znakom, že je zmysluplná a napĺňa svoj cieľ," povedal primátor mesta Peter Gogola.

Cieľom súťaže je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy. „Vďaka rôznym dotáciám a grantom, ktoré sa snažíme získavať, aj tento rok budú pre zapojených Banskobystričanov pripravené zaujímavé a hodnotné ceny. Teší nás stúpajúci záujem o súťaž a je pre nás dôkazom aj toho, že si obyvatelia postupne viac uvedomujú užitočnosť bicykla, ako plnohodnotného dopravného prostriedku na presun po meste. To je náš dlhodobý cieľ," uviedla Andrea Štulajterová, štatutárna zástupkyňa OCI BB.

Foto: Vlado Veverka

Už po tretíkrát sa vydajú Bystričania do práce na bicykli: V meste šliapne do pe
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM